Подразделението на Ford за лекотоварни автомобили - Ford Pro, показа нова серия от най-добрите търговски автомобили под марката MS-RT с разкриването на изцяло новите Transit Custom MS-RT и Ranger MS-RT. Двата нови модела са проектирани в тясно сътрудничество между глобалния екип на Ford и специалистите от MS-RT - подразделение на рали партньора на Ford M-Sport, за да осигурят уникална комбинация от драматичен външен вид, вдъхновен от моторните спортове, подобрено шофиране опит и изключителна способност за носене на товари.

Вижте новите Transit Custom MS-RT и Ranger MS-RT  >>  >>  >>

"Имаме удоволствието да добавим моделите MS-RT към нашето портфолио на Ford Pro, предлагайки вълнуваща опция за клиентите, които се нуждаят от търговско превозно средство, но също така искат да направят изявление за своя бизнес", каза Ханс Шеп, генерал мениджър, Ford Pro Европа. "Повече клиенти искат работно превозно средство за седмицата, с решенията за производителност на Ford Pro, които да помогнат на бизнеса им да процъфтява, но също и нещо, което поддържа начина им на живот през уикенда. Тези нови превозни средства MS-RT са перфектният отговор", допълни Ханс Шеп.

Ford Transit Custom MS-RT

Снимка: Ford

Двата модела Transit Custom MS-RT и Ranger MS-RT са произведени от най-новото поколение платформи и комбинират смела визуална привлекателност с инженерни подобрения. Новият Ford E-Transit Custom MS-RT се предлага с електрическо задвижване с мощност 285 к.с., което го прави най-високата изходна мощност на производствения Transit Custom досега. Наред с най-добрия ван, 3,0-литровият V6 турбодизелов Ranger MS-RT използва уникално окачване и настройка на колелата, за да подобри способността си на пътя и да го превърне в най-добрия уличен пикап.

Ford Ranger MS-RT

Снимка: Ford

Тези напълно свързани търговски превозни средства се намират на върха на съответните си моделни гами и са интегрирани с платформата Ford Pro за софтуер и свързани услуги, включително решения за зареждане за електрическите модели, инструменти за управление и приложението FordPass Pro, както и свързаната система за работа.

Заедно тези решения помагат на малките предприятия да намалят разходите за притежание, да увеличат максимално времето за работа и да оптимизират производителността на своите превозни средства. Клиентите могат да поръчат Transit Custom MS-RT, E-Transit Custom MS-RT или Ranger MS-RT от дилърите на Ford Pro сега, като доставките за клиенти започват в средата на 2024 г.

Ford Transit Custom MS-RT

Снимка: Ford

Новият Ford Transit Custom MS-RT предлага вдъхновен от състезанията екстериорен стил, ексклузивни интериорни спецификации и набор от опции за задвижване, включително дизелово гориво, плъгин хибрид и изцяло електрическо. Той е разработен внимателно, за да се възползва от подобрената производителност и товароносимост на най-новия Transit Custom, като предлага максимално товарно пространство до 6,8 куб.м и до 1124 кг максимален нетен полезен товар, като същевременно предоставя подобрено изживяване при шофиране.

Екстериорът на Transit Custom MS-RT се отличава с изцяло нова, аеродинамична предна броня с интегриран спойлер, спортни странични прагове за по-ниска цялостна позиция на автомобила и изцяло нова спортна задна част, включително броня с интегриран дифузьор. Той също така разполага със заден спойлер, вдъхновен от моторните спортове, който е оптимизиран за въздушен поток с помощта на усъвършенствани компютърни симулации и се предлага като разделена версия за микробуси, използващи товарни врати.

Ford Transit Custom MS-RT

Снимка: Ford

Електрическите версии с батерии имат допълнителна LED светлинна лента между фаровете. Под по-широките арки ексклузивните 19-инчови алуминиеви джанти в антрацит са с половин инч по-широки от джантите Transit Custom Sport и намаляват теглото с малко над 1 кг на завой, като същевременно помагат за увеличаване на общата ширина на следата с повече от 50 мм спрямо стандарта. Гумите Goodyear Eagle Sport с размер 235/45 R19 и изцяло новата платформа на Transit Custom с независимо задно окачване допълнително подобряват сцеплението и стабилността на пътя, като същевременно осигуряват комфорт.

Електрическият модел E-Transit Custom MS-RT с батерии може да се похвали с най-високата изходна мощност от всички Transit Custom до момента с електромотор с мощност 285 к.с., задвижващ задните колела и предлагащ плавно и силно реагиращо представяне. За да се оптимизира енергийната ефективност, избираемите режими на задвижване също така позволяват на автомобила да се управлява с 215 к.с. в нормален режим и 134 к.с. в режим Eco.

Ford Transit Custom MS-RT

Снимка: Ford

Ford Transit Custom се предлага и с 2,0-литровия дизелов двигател EcoBlue със 170 к.с. и 8-степенна автоматична скоростна кутия, с опционално интелигентно задвижване на четирите колела или с 6-степенна ръчна версия с предно задвижване със 150 к.с. Plug-in хибридният вариант с 232 к.с. разполага с 2,5-литров бензинов двигател и батерия с капацитет 11,8 кВтч, предлагаща гъвкава производителност и възможност за шофиране само с електричество.

Стилният и удобен интериор се отличава с изцяло нови ергономични предни седалки със странични подпори за допълнителна опора, завършени в екокожа и велур с лога MS-RT и сини шевове. Конфигурациите на ван са настроени с единична шофьорска седалка и двойна пътническа седалка, докато кабината за екипажа предлага две предни седалки и три отзад, завършени с подходяща тапицерия. Стандартен и за двете версии е спортен волан със синя маркировка на 12 часа и шевове.

Ford Transit Custom MS-RT

Снимка: Ford

Още от пускането на пазара на Ford Transit Custom MS-RT ще се предлага гама от привличащи вниманието характерни цветове, включително ярко жълто зелено и MS-RT синьо както и с лъскави черни капачки на огледалата и дръжки на вратите като стандарт. Всички модели се предлагат и с боядисани в синьо спирачни апарати, привличащ вниманието нов детайл, предлаган за първи път на Transit Custom. Стандартните функции включват също двузонов електронен автоматичен климатик, цифрова камера за обратно виждане, предни и задни сензори за паркиране, круиз контрол и интелигентен ограничител на скоростта.

Ford Ranger MS-RT

Снимка: Ford

Новият Ford Ranger MS-RT е проектиран да бъде най-добрият уличен пикап с мускулест стил, вдъхновен от моторните спортове. Луксозният пикап се задвижва от мощния 3,0-литров V-образен 6-цилиндров дизелов двигател на Ford, осигуряващ максимална мощност от 240 к.с. и максимален въртящ момент от 600 Нм, съчетан с 10-степенна автоматична скоростна кутия и може да се похвали с новата система за задвижване на четирите колела e4WD. Най-новият Ranger MS-RT също поддържа същата товароподемност от 1 тон и 3500 кг капацитет на теглене на новия Ranger.

Ford Ranger MS-RT

Снимка: Ford

Визуално предната част на Ford Ranger MS-RT е вдъхновена от екстремните състезателни пикапи Ranger, които се състезават в Азия и осигурява уверена предница с решетка тип пчелна пита и интегриран сплитер. Цялостната позиция на автомобила е понижена от изваяните странични прагове, а отзад има отличителна броня с интегриран дифузьор. Задната врата на багажника се предлага с графика MS-RT и ексклузивен спойлер с патешка опашка, който е допълнен от спойлер на кабината. Тази уникална комбинация от спойлери е оптимизирана с помощта на компютърни симулации, за да подпомогне цялостния аеродинамичен баланс и да подобри стабилността при висока скорост.

Ford Ranger MS-RT

Снимка: Ford

Изключителните 21-инчови джанти с диамантено рязане използват нископрофилни гуми с размер 275/45 R21 и са най-големите джанти, предлагани някога на Ford Ranger. Те се намират в разширени калници, които разширяват общата ширина на автомобила с 82 мм както отпред, така и отзад. Ширината на следата е увеличена с 40 мм от всяка страна за подобрено сцепление и стабилност.

Уникалното окачване е оптимизирано, за да достигне идеалното ниво на управление и комфорт с крайната конфигурация, включваща нови, по-здрави амортисьори отпред, пренастроена настройка на задното окачване и цялостно намаляване на височината с 40 мм. Това придава на Ford Ranger MS-RT по-спортна стойка и също така осигурява по-голяма прецизност при управление и стабилност в завоите.

Ford Ranger MS-RT

Снимка: Ford

Отличителният интериор с двойна кабина се отличава с уникални нови седалки с по-поддържащи опори и облегалки на предните седалки, за да осигури по-спортен вид и усещане на автомобила, като същевременно повишава комфорта. За тапицерията са използвани екокожа и велур с отличителна шарка MS-RT и сини шевове както на предните, така и на задните седалки, със значки MS-RT отпред и допълнителна емблема на арматурното табло. Шофьорите също се възползват от отопляем спортен волан със синя маркировка на 12 часа и вложка с марка MS-RT.

Ford Ranger MS-RT

Снимка: Ford

От пускането на пазара новият Ford Ranger MS-RT ще се предлага в гама от цветове, включително сиво Conquer с боядисани в черно капаци на огледалата и дръжки на вратите на всички. Стандартното оборудване включва 12-инчов сензорен екран със SYNC 4A, двузонов електронен автоматичен климатик, сензори за паркиране отпред и отзад, камери за обратно виждане, интелигентни адаптивни круиз контрол и интелигентен ограничител на скоростта.

Новите спортни търговски автомобили Transit Custom MS-RT и Ranger MS-RT ще се предлагат чрез дилъри на Ford Pro в цяла Европа. Новите модели ще бъдат подложени на окончателно сглобяване и довършителни работи в специално ново съоръжение, разположено в близост до базата на инженерния екип на Ford Pro в завода на Ford в Обединеното кралство.