Ford Kuga Plug-in Hybrid е най-продаваният зареждащ се в контакта хибриден автомобил в Европа (PHEV) през 2023 г. Това е третата поредна година, в която семейният SUV на Ford оглавява класациите за продажби на PHEV в Европа. Данните за продажбите сочат, че Ford Kuga Plug-in Hybrid води в класацията и изпреварва с 25% следващия модел в същия клас.

Новата Kuga Plug-in Hybrid беше представена неотдавна и е най-добрата версия досега. Новият модел може да се движи с нулеви вредни емисии в режим на електричество и ускорява по-бързо, като вече може да тегли до 2100 кг, което е по-добре от всеки друг автомобил в този клас.

Снимка: Ford

Новият семеен SUV на Ford прави пътуванията по-комфортни с технология, която може да забавя автоматично при завой, кръгови кръстовища и изходни рампи по маршрути със сателитна навигация, предлага 360-градусова камера, която може да покаже цялостен изглед на автомобила на 13,2-инчовия централен екран при паркиране.

Новият модел е по-свързан от предишната версия. Информационно-развлекателната система SYNC 4 интегрира смартфони с безжични приложения Apple CarPlay и Android Auto, предлага 5G свързаност и дори има вградена операционна система Alexa като стандарт. Собствениците все още могат да зареждат батерията, като я включат в зарядна станция или обикновен контакт.

Снимка: Ford

Захранването на батерията може да осигури до 69 км изцяло електрически пробег с активиран режим на електричество EV Now или да спомогне за по-добър разход на гориво при пътувания на дълги разстояния. Най-продаваният Plug-in Hybrid в Европа се произвежда в завода на Ford във Валенсия, Испания. Новата Kuga влиза в продажба още този месец.