Ford разкри как ще изглежда новия SUV Kuga. Със смел и изцяло обновен дизайн на предната част, новата Kuga предлага изненадващо разнообразие от хибридни задвижвания, удобството на безпроблемната свързаност и пълната гама от системи за подпомагане на водача от последно поколение, които я правят идеален спътник за ежедневни приключения.

Вижте как изглежда новият Ford Kuga  >>  >>  >>

Новата Kuga е създадена в Европа и е предназначена за европейските клиенти, като предлага до 69 км чисто електрически пробег за шофьорите на Ford Kuga PHEV, които могат да се възползват от домашно или обществено зареждане. За шофьори, които нямат удобно зареждане, пълният хибрид Ford Kuga Hybrid предлага удобството и комфорта на електрифициран задвижващ агрегат, с до 900 км пробег с един резервоар гориво и до 64% чисто електрически пробег в града.

Снимка: Ford

Както Kuga Plug-In Hybrid, така и Kuga Hybrid AWD осигуряват значително подобрено ускорение с намалените емисии на електрифицирано шофиране. Предишният вариант на Ford Kuga PHEV стана най-продаваният plug-in хибрид в Европа за 2021 г., 2022 г. и за 2023 г. според последните данни.

Новият Ford Kuga има способност да тегли прикачен товар от 2100 кг, като побеждава всички съперници, което означава, че моделът е в състояние да тегли всичко - от голяма каравана до ремарке с коне.

Снимка: Ford

"Ford Kuga е хит сред клиентите, откакто беше пуснат за първи път през 2008 г. Новият Ford Kuga е най-добрият ни досега модел, движи играта напред с нови нива на възможности, свързаност и комфорт", каза Джон Уилямс, генерален мениджър на Ford Blue, Европа.

Новата Kuga е еволюирала както отвътре, така и отвън, със свеж, уверен дизайн. Интелигентните модели Titanium, спортните модели ST-Line и здравите Active имат уникални дизайнерски характеристики и отличителни индивидуални детайли. В предната решетка окото привлича LED светлинната лента по цялата ширина на предния капак, която свързва светлините. Така новата Kuga изразява новия дизайн, който гордо показва синия овал на Ford, подчертавайки неговата сила и цел.

Снимка: Ford

Отвътре новата Kuga разполага с най-новото поколение на мултимедийната система SYNC 4 на Ford, предлагаща два пъти по-голяма изчислителна мощност от предишната система. Интегрирайки се безпроблемно със смартфони, системата има 5G-свързаност за бърз достъп до информация, навигация, свързана е с облак, за да ви помогне да изпреварите задръстванията, с приложенията Apple CarPlay и Android Auto за безжичен достъп до ключови приложения и информация.

Стандартна е и системата Alexa Built-in, така че шофьорите и пътниците могат да задават въпроси или да правят команди дори без свързан смартфон. Информационно-развлекателната система SYNC 4 със стандартен 13,2-инчов сензорен екран също така подпомага на водачите да се възползват максимално от способността за теглене на новия Ford Kuga, с контролния списък за свързване на ремарке, който помага за поддържането на безопасни и сигурни връзки.

Снимка: Ford

Навигацията за теглене на ремарке позволява на шофьорите да въведат размерите на своя автомобил и ремарке, така че SYNC 4 да може да избере маршрут, за да избегне тесни завои, ниски мостове и други препятствия.

Усъвършенстваната технология за подпомагане на водача поддържа безпроблемно и комфортно шофиране дори при най-трудните условия. Новото поколение адаптивен круиз контрол вече може автоматично да задейства спирачките за завои и кръстовища, както и за друг трафик, докато 360-градусовата система от камери предлага изглед отгоре, така че паркирането, подготовката за закачване на ремарке или дори използването на автоматичната автомивка е улеснено значително.

Снимка: Ford

Практичността е в основата на интериора на новия Ford Kuga, предлагайки комфорт и удобство, готови за приключения в града и извън него. Плъзгащите се втори ред седалки могат да увеличат пространството за краката до над 1 метър за пътниците отзад или да създадат до 150 литра допълнително пространство в багажника. Опционалните комфортни седалки, одобрени от водеща организация за здрави гърбове AGR, осигуряват подкрепа там, където е най-необходима.

Снимка: Ford

Тази свежа гама на новия Ford Kuga се гордее с новата серия Active, идеална за тези, които искат най-здравата Kuga, както на външен вид, така и на възможности. Тя е способна да се справя с неравни повърхности, включително пясък или кал.

Усъвършенстваната технология за осветление с напълно LED фарове спомага за по-добър комфорт и увереност на водача чрез автоматично управление на дългите светлини като стандартно оборудване.

Снимка: Ford

Наличните динамични пикселни LED фарове използват навигационни данни и монтирана на предното стъкло камера, за да разчитат пътните знаци, променяйки светлинния поток при завои, кръстовища и кръгови кръстовища, за да осветяват по-добре пешеходците и велосипедистите.

Новата Kuga се произвежда в Европа в модерния завод на Ford във Валенсия в Испания, където 3D отпечатването на части осигурява прецизно, точно и устойчиво производство. Изкуственият интелект работи ръка за ръка с инженерите, за да гарантира най-високите стандарти за качество и производство. Новата Kuga ще бъде в продажба от този месец.