Електрическият Fiat 500e остава един от най-продаваните електрически превозни средства в A и B сегмента в цяла Европа. През 2023 г. почти 65 000 клиенти на Стария континент избраха италианския електрически автомобил и както през 2022 година, го обявиха за най-продаваната малка електрическа кола в Европа с пазарен дял от 14,7%.

Освен това електрическият Fiat 500e заема първо място в този сегмент в Австрия, Белгия, Германия, Испания и Италия, и второ място във Франция и четвърто в Португалия и Полша.

Снимка: FIAT

В сравнение с 2022 г. пазарният дял на Fiat 500 Electric се е повишил с 0,3 процентни пункта в цяла Европа. Успехът на се потвърждава от брилянтни реализации. Електрическият бестселър на Stellantis Group е продаден в повече от 185 000 бройки по целия свят от пускането му на пазара през 2020 г. и в момента електрическото бижу на FIAT се продава в 44 държави.

Снимка: FIAT

"Fiat 500e отново затвърди успеха си, оставайки лидер в сегмента на електрическите градски автомобили в Европа за втора поредна година. Електрическият Fiat 500e регистрира повече от 185 000 продажби в световен мащаб от пускането си на пазара и играе важна роля в зеления преход на мегаполисите по света. В момента Fiat 500e се продава в 44 страни, продължавайки успешно прехода към електрификация на марката по света. Ние предлагаме опростени, интуитивни и социално значими решения, като винаги поставяме нуждите на нашите клиенти на първо място", заяви Оливие Франсоа, главен изпълнителен директор на FIAT и глобален маркетингов директор на Stellantis.