Моделът се нарежда седана Polestar 2 и по-големия 3 по отношение на размер и цена. Компактният кросоувър приема стилен дизайн, показващ ключови характеристики от концептуалния автомобил Polestar Precept.

Вижте как изглежда новият Polestar 4 >> >> >>


Polestar 4 ще се предлага както в едномоторно, така и в двумоторно оформление. Версията с двоен двигател и задвижване на всички колела произвежда 544 конски сили и въртящ момент от 686 Нм.

Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3,8 секунди. Това прави Polestar 4 най-бързият сериен автомобил на марката. Въпреки че Polestar 1 има повече "коне", Polestar 4 стига до 100 км/ч по-бързо.

Версията с един двигател има задно задвижване и мощност от 272 к.с. и 343 Нм въртящ момент.

И двете версии идват с 102-киловатчасова батерия. Максималният пробег с едно зареждане е 480 км.

Polestar 4 дебютира с нова функция за оптимизиране на шофирането, която позволява на шофьорите да избират между режими на шофиране с пробег и производителност. Обхватът дава приоритет на ефективността, като кросоувърът може да изключи предния електрически мотор, за да пести енергия чрез изключващ съединител.

Режимът Performance изостря отзивчивостта на 4 и включва двата мотора на пълна мощност през цялото време.

Polestar 4 поставя безопасността в основата си. Моделът идва с девет въздушни възглавници, 12 камери, една радарна система и 12 ултразвукови сензора. Те помагат за функционирането на множеството системи, подпомагащи водача.