Новият модел е по-динамичен и по-комфортен от всякога и може да се похвали със свежа интерпретация на характерния си елегантен спортен дизайн.

Гъвкавата архитектура на задвижването означава, че новото BMW Серия 5 Седан може да се предлага в изцяло електрически и plug-in хибридни варианти, както и да се задвижва от високоефективни бензинови и дизелови двигатели с 48V мека хибридна технология.

По време на годишната конференция на BMW Group 2023, Оливър Ципсе, председател на борда на директорите на BMW AG, обяви допълнителни подробности за новата моделна гама на BMW Серия 5, като посочи, че Серия 5 Седан ще се предлага и като изцяло електрически BMW M Performance модел.

Изцяло електрическото BMW i4 M50* показва как BMW съчетава динамичното представяне и електрическата мобилност до съвършенство“, каза Ципсе. „Това беше най-продаваният модел BMW M в света през 2022 г. Напълно електрически модел Performance от BMW M GmbH също ще бъде включен в новата гама BMW Серия 5 Седан.

Ципсе разкри, че нов вариант ще бъде добавен и към познатия избор от двигатели за новото BMW Серия 5 Туринг. „BMW Серия 5 Туринг е много популярно, особено в Европа“, отбелязва той. „От пролетта на 2024 г. ще се предлага и в изцяло електрическа версия, което ни дава наистина уникално предложение за продажба в този сегмент.

Лансирането на BMW i5 Седан в премиум Executive сегмента, последвано от BMW i5 Туринг през 2024 г., бележи систематичното разширяване на изцяло електрическо портфолио на BMW Group.

BMW Group вече разполага с изцяло електрически автомобили и двуколесни в по-голямата част от пазарните сегменти, които обслужва с марките BMW, BMW Motorrad, MINI и Rolls-Royce. Клиентите могат да избират от ненадминато разнообразие от превозни средства, предлагащи първокласна мобилност с нулеви локални емисии, вариращи от малки и компактни сегменти до модели от среден размер и луксозния клас.

Световната премиера на новото BMW Серия 5 Седан ще бъде през октомври 2023 г.