Седмото поколение на седана BMW M5 вече преминава през интензивна тестова програма. И през 2024 година спортното подразделение BMW M GmbH ще продължи продуктовата си офанзива и освен това потвърждава разширяването на гамата от модели с комби вариант на новия модел, наречен BMW M5 Touring. През 2024 година с новото BMW M5 Touring своят ренесанс ще изживее перфектната симбиоза между типичната за М-моделите динамика, безкомпромисен комфорт при дълги пътувания и впечатляващото предлагане на място във високия премиум клас.

На първо време компанията от Мюнхен представи снимки на старателно маскирани прототипи, но техният характер на автомобили с висока производителност не може да бъде прикрит. Бъдещото поколение на BMW M5 стартира практическата фаза на процеса за изпитания за серийно производство. Тестовете на новия седан на BMW M GmbH преминават по обществените пътища, изпитателните полигони на компанията и състезателни писти по целия свят. Също като бъдещия седан BMW M5, така и вариантът M5 Touring ще имат изцяло новоразработено и частично електрифицирано задвижване, за което все още не се съобщават подробности.

Наскоро стартират тестовете на първия прототип на новото BMW M5 Touring в градски условия, както и по междуградските пътища и магистралите в околностите на централата на BMW M GmbH в Гархинг. Интегрираното приложение на всички системи на задвижването и окачването и на новото BMW M5 Touring ще се извършва и на Северната отсечка на пистата "Нюрбургринг". Типичната за М-моделите висока мощност и прецизното окачване, оборудвано с иновативни системи, осигуряват динамика и пъргавина на най-високо ниво в този сегмент.

От близо 40 години BMW M5 е стандарт за динамика на управлението, пъргавина и прецизност в сегмента на суперспортните седани. Първото BMW M5 Touring е базирано на второто поколение на седана BMW M5 и е въведено на пазара още през 1992 година. Оттогава BMW M5 Touring е олицетворение на комбинацията между суперспортен автомобил и практично комби с пригодност за всекидневието. През 2007 година BMW M GmbH допълни гамата на BMW M5 от четвърто издание с вариант M5 Touring. Седмата генерация на седана BMW M5 ще продължи тази традиция с вълнуващи новости за още по-интензивно изживяване от шофирането.