Германската компания BMW ще произвежда специална версия на новия седан Серия 5, както и на електрическото BMW i5 за китайския пазар. Новите BMW Серия 5 и BMW i5 са разработени специално за китайските потребители и са съобразени с изискванията на целевите групи.

Новите модели на BMW Серия 5 и BMW i5 се характеризират с удължено междуосие, уникални пропорции, повишен комфорт на пространството отзад, специфични детайли на дизайна, по-богато оборудване и иновативни технологии. Резултатът е разточително пространство отзад и много лукс.

Снимки: BMW

За пръв път BMW Серия 5 за Китай ще се предлага не само с високо ефективни двигатели с вътрешно горене, но и като BMW i5 с напълно електрическо задвижване. Технологичният им характер проличава и от модернизирания контролер на системата iDrive, както и от извития дисплей, и специфичните за Китай дигитални услуги за иновативна форма на взаимодействие между колата и човека.

Вижте новите седани BMW Серия 5 и BMW i5 за Китай  >>  >>  >>

Новото BMW Серия 5 и новото BMW i5 за Китай са базирани на осмото поколение на най-успешния бизнес седан на света. Моделът се радва на все по-голяма популярност и в Китай. Само между 2020 и 2022 година на китайски клиенти са доставени около 530 000 автомобила от това моделно семейство. Това превръща BMW Серия 5 в пазарен лидер в премиум сегмента на високия среден клас. От началото на местното производство в Китай вече са продадени около 2 милиона екземпляра.

Снимки: BMW

С новото BMW Серия 5 и новото BMW i5 стартира четвъртото поколение на варианти на модела, разработени специално за китайския пазар. Новите модели ще се произвеждат ексклузивно за китайския пазар в завода Дадонг на съвместната компания BMW Brilliance Automotive в град Шънян.

Новият седан BMW Серия 5 за Китай се отличава външно по серийната осветена цифра 5 в областта на извивката на Хофмайстер на задните колони. При новото BMW i5 тя пулсира дискретно с ниска честота в синя светлина при зареждане на високоволтовата батерия. При другите задвижвания цифрата свети в бял цвят.

Снимка: BMW

Модерната и луксозна атмосфера в интериора на новото BMW Серия 5 и новото BMW i5 за Китай се осигурява от дизайнерски елементи и технологични иновации, които за пръв път бяха представени при новото BMW Серия 7.

За пътниците отзад има разточително пространство за краката и нови ексклузивните детайли. Директно от луксозната лимузина BMW Серия 7 е заимстван падащият екран, наречен BMW Theatre Screen. Със своя 31,3-инчов панорамен дисплей, разделителната способност 8К и свързаност 5G, той осигурява висококачествено видео изживяване при пътуване.

Снимки: BMW

В комбинация с музикалната система Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound, задната част на новото BMW Серия 5 и новото BMW i5 се превръща в частен киносалон на колела. Оборудването включва и 4-зонова автоматична климатична инсталация, щамповано на подглавниците лого на модела, както и тапицерии на седалките с ексклузивни шевове и дизайн с комбинация от два цвята.