Най-спортните версии на Alfa Romeo Giulia и Stelvio - Quadrifoglio (Четирилистна детелина), се радват на засилен интерес у нас. Отличниците в гамата на Alfa Romeo, задвижвани от 2,9-литровия V-образен 6-цилиндров Bi-Turbo бензинов двигател с мощност от 520 к.с., са предпочетени от близо 20% от клиентите на легендарната италианска марка през първите четири месеца на годината, съобщиха от официалния вносител за България SFA Automotive.

Вижте лимитираната серия Quadrifoglio Super Sport  >>  >>  >>

Производството на моделите Giulia и Stelvio Quadrifoglio в италианския град Касино върви много бързо и през месец май първият спортен кросоувър Stelvio Quadrifoglio, който се появи в България след обновяването на модела, вече е при щастливия си собственик. Скоро се очаква и следващите клиенти да получат ключовете за своите вълнуващи автомобили от гамата Quadrifoglio.

Alfa Romeo Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport

Снимка: Alfa Romeo

Цената на Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio е 170 380 лева, а на Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio - 183 260 лева. За още 33 560 лева клиентът може да добави опционалните карбоново-керамични спирачни апарати Brembo и изпускателна система Akrapovic, които подчертават спортния характер на автомобила. Quadrifoglio е модификация, която носи на Alfa Romeo поредица от награди и е високо ценена от всички почитатели на класическите бензинови автомобили.

Моделите Giulia Quadrifoglio и Stelvio Quadrifoglio са носители на отличия за дизайн и производителност по целия свят, като са предпочитан избор на автомобилните ентусиасти, които търсят оптимизиран автомобил както за ежедневна употреба, така и за впечатляващо представяне на писта. Преминаването на легендарното трасе "Нордшлайфе" на пистата "Нюрбургринг" отне на спортния седан Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio само 7 минути и 32 секунди, а на Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio - едва то 7 минути и 51 секунди.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Super Sport

Снимка: Alfa Romeo

Наскоро се появи спекулативна информация в чуждестранни автомобилни медии, че Quadrifoglio ще се сбогува с двигателя си с вътрешно горене, но от вносителя на Alfa Romeo за България уточняват, че това се отнася само за пазарите в Северна Америка. За Европа версиите Quadrifoglio с бензинов двигател ще са налични за Giulia и Stelvio до края на жизнения им цикъл. Освен това легендата за Quadrifoglio ще продължи да живее в следващото поколение на моделите Giulia и Stelvio.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Super Sport

Снимка: Alfa Romeo

Като истински състезателни автомобили в цивилни дрехи, моделите Quadrifoglio получиха специална лимитирана серия Super Sport, от която ще бъдат произведени само 450 автомобила - 275 броя Giulia и 175 броя Stelvio. Тази ограничена серия се появява в чест на първата победа в надпреварата Mille Miglia (1000 мили). "Най-красивото състезание в света" е една от перлите в спортната история на Alfa Romeo и чрез Quadrifoglio Super Sport марката отдава почит на модела Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport (Mille Miglia Speciale), спечелил първата от общо 11 победи.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Super Sport, Alfa Romeo 6C 1500 Super Sport и Giulia Super Sport

Снимка: Alfa Romeo

Новите Alfa Romeo Giulia и Stelvio Super Sport блестят с редица карбонови елементи, нов дизайн на полираните спортни джанти, черни спирачни апарати, червен карбон в интериора и черна емблема Quadrifoglio. Всеки от тях получава уникален номер, бродиран в подглавниците на предните седалки. Сърцето на Super Sport е отлично балансирания 2,9-литров V6-цилиндров Bi-Turbo бензинов двигател, който генерира въртящ момент от 600 Нм и ускорява Giulia Super Sport от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди и Stelvio Super Sport за 3,9 секунди.

Alfa Romeo Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport

Снимка: Alfa Romeo

Най-хубавата новина за българските автомобилни почитатели е, че Alfa Romeo отдели бройки за родния пазар. Така няколко от лимитираните Quadrifoglio Super Sport ще завладяват българските пътища и сърцата на хората с бензин в кръвта. Производството на ограничената серия ще започне през есента, като се очаква първите доставени автомобили да се появят по пътищата до края на годината.