Спортист номер 1 на България за 2022 година, който замина за САЩ в началото на тази седмица, където ще стартира тренировъчен процес с новия си баскетболен отбор "Сакраменто Кингс", избра Volkswagen Touareg за себе си.

Александър Везенков застава с името си зад Volkswagen и ще бъде новият посланик на германската марка у нас. Новият баскетболист на "Сакраменто Кингс" и Volkswagen се срещат за първи път и се обединяват около баскетболния проект за деца Sofia Eagles.

Преди малко повече от месец германската марка декларира подкрепата си за новия баскетболен проект Sofia Easgles, който насърчава спорта при децата от най-ранна възраст и активния начин на живот, като естествен израз на корпоративната философия и ценности на Volkswagen.

Снимка: Порше БГ

Лице на проекта пък е Александър Везенков, който е вдъхновение и идеал на много деца и подрастващи. Така обединени около една обща кауза, двете страни си допадат и решават да разгърнат и задълбочат партньорството си.

"Много искахме именно Александър Везенков да е наш посланик, защото е страхотен пример за подражание и изключителен спортист. Щастливи сме, че той също припозна марката Volkswagen и в много аспекти споделяме общи ценности и визия, така че нещата се случиха естествено", обобщи Нестор Несторов, бранд мениджър на Volkswagen за България.

За краткото време, през което беше в страната, баскетболната звезда успя да изгради и лични впечатления за продуктите на Volkswagen от първо лице, като потребител. Той избра за себе си да шофира всъдеходът Volkswagen Touareg с 3,0-литров V6-цилиндров турбодизелов двигател и върхово оборудване R-Line.

Снимка: Порше БГ

"За човек с моя ръст шофирането може да бъде доста некомфортно, а изборът на автомобил понякога е много труден. Новият Volkswagen Touareg отговори на всичките ми изисквания и дори надмина очакванията ми по отношение на вътрешно пространство.

Позицията на шофиране е страхотна, а комфортът откровено надмина този при някои премиум марки", споделя Александър Везенков опита си с флагмана в SUV-гамата на Volkswagen малко преди да излети за САЩ.

"Позицията на шофиране е страхотна", споделя Александър Везенков.

Снимка: Порше БГ

Освен комфорта, спортистът с ръст 206 см оцени много високо и системите за безопасност и асистенция на водача на Touareg, които правят шофирането не само по-приятно и спокойно, но и много по-сигурно, както за водача и спътниците му, така и за другите участници в движението.

Занапред Александър Везенков и Volkswagen ще работят в тясно сътрудничество по различни проекти, социално значими каузи в страната, свързани със спорта, както и за утвърждаването на позитивния имидж на Volkswagen в България.