Италианската марка за спортни автомобили Abarth разкри първата снимка на новия Abarth 600e, докато преминава през последните си тестове, преди да направи публичния си дебют. Новият Abarth 600e в лимитираната версия Scorpionissima се появи за първи път публично на снимките на новата си реклама в Милано, Италия. Новият Abarth 600e е оборудван с двигател с мощност 240 к.с., механичен диференциал с ограничено приплъзване и гуми с висока производителност, разработени в областта на Формула Е.

Новият Abarth 600e е подложен на финални тестове и прави първия си публичен дебют в Милано, където тези дни са планирани снимките за новата му реклама. Още първата му снимка незабавно разкрива същността на стартовата версия на Abarth 600e Scorpionissima, която ще бъде произведена в ограничено издание от 1949 бройки. Той е мускулест, агресивен и вълнуващ, създаден, за да остави феновете на марката безмълвни.

Снимка: Stellantis

Отвън новият Abarth 600e Scorpionissima е оцветен в ексклузивния цвят Hypnotic Purple, който подчертава неговата агресивност, докато аеродинамичният заден спойлер е проектиран да увеличи максимално производителността. Той разполага с голям отпечатък, широки колела, нисък профил и 20-инчови колела, проектирани да поемат спирачната система. Новият Abarth 600e Scorpionissima ще се предлага със сертификат за автентичност.

Моделът Scorpionissima е изграден около три основни характеристики - дизайн за постигане на максимална производителност, структура на автомобила, за да го направи най-мощният Abarth досега и състезателен дух, за да привлече автомобилните ентусиасти. Благодарение на оборудването си, новият Abarth 600e ще може да развълнува мотористите, давайки им възможност да шофират безопасно, без да се отказват от неприятния и мускулест вид на колата си.

Снимка: Stellantis

Оборудван с двигател с мощност 240 к.с., новият Abarth 600e Scorpionissima е силно конкурентен и динамичен. Никога досега не е имало по-мощен Abarth в историята на марката. Оборудването на този нов Abarth доказва, че динамиката е това, което вдъхновява инженерите на Abarth. Новият Abarth 600e е създаден да бъде уникален в областта на електрическите автомобили и ще разполага с механичен диференциал с ограничено приплъзване, който гарантира отлична стабилност при шофиране, подобрено управление и оптимално сцепление.

Изключителната производителност на диференциала с ограничено приплъзване издига автомобила до нови висоти, особено когато се комбинира с неговите високопроизводителни гуми, които са разработени съвместно с доставчика за Формула Е, за да осигурят максимално сцепление и да гарантират отлична състезателна динамика при всякакви условия. Хармоничното равновесие се постига чрез балансиране на производителността и ограниченото съпротивление, което осигурява подобрен пробег в електрическото превозно средство.