За своя 75-годишен юбилей (31 март), италианската марка Abarth направи специален подарък на своите почитатели и разкри три ексклузивни снимки на новия Abarth 600e Scorpionissima - най-мощният Abarth досега, оборудван с електромотор с 240 конски сили, механичен диференциал с ограничено приплъзване и гуми с висока производителност.

Интериорът на новия Abarth 600e Scorpionissima е много привлекателен с ново арматурно табло с емблеми на Abarth, ексклузивна шарка и тъмна тапицерия с цветните шевове. Спортният салон е украсен с детайли като заплашителния скорпион на волана. Състезателната душа на Abarth 600e Scorpionissima е изразена от специални седалки със спортно вдъхновение и волан с вложки от кожа и алкантара, засилващи хладнокръвието и спортния дух на автомобила.

Снимка: Stellantis

Вътрешният дизайн включва капак на тунела за допълнително място за съхранение в салона, както и специална светлина, за да подчертае интериора. В салона има и 10-инчов екран на мултимедийната система за максимална информираност и забавление по време на шофиране на борда на модела.

Информационно-развлекателната система със специфична графика за Abarth предоставя на водача измерени данни за производителността и специална секция за лесно включване и изключване на безпогрешния звук на Abarth, осигурен от генератор. Тези функции придават уникална визия на този агресивен автомобил по отношение на свързаността и удоволствието от шофиране. Марката със скорпиона няма търпение за следващата среща през юни, за да открие целия външен вид на агресивния Abarth 600e, който е най-мощният Abarth досега.

Снимка: Stellantis