Шофьор на Лада пред бой със световен шампион във Формула 1

Шофьор на закъсала Lada отказа помощ от световен шампион във Формула 1 Деймън Хил и дори за малко не го удари с гаечен ключ.

Обратно в новината

Коментари - Шофьор на Лада пред бой със световен шампион във Формула 1 | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Деймън Хил стана шампион през 1996 г. с отбора на Williams, като сезона се характеризира с остро съперничество между британеца и Михаел Шумахер. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Явно писарушката писала статията не е гледал сезон 96 от F1 щом пише такива глупости. Основния съперник за титлата на Хил беше Жак Вилньов и титлата се реши в последното състезание между двамата съотборници. Фрак Уйлямс преди старта заяви че отбора няма да подкрепи никой от двамата си пилоти. Шумахер водеше битка за титлата с Жак Вилньов през 97 където не пропусна да го удари в последния старт и след наказание завърши сезона с 0 точки.

Не пропусна да го удари ли?Това си беше чист състезателен инцидент.Вилньов просто атакува агресивно и му се получи.Значи толкова пък да го мразите Пилето....нямам думи.А за сблъсъка с Хил 1994 ,някой от вас задавал ли си е въпроса защо почти в средата на състезанието?Шумахер реагира инстинктивно и затвори завоя на Хил който тръгна при положение че ясно го видя че забърса бетона да го атакува.Ако беше изчакал щеше да спечели евентуално.Но Шумахер е злодей нали така!А иначе хубаво че Хил не е пострадал при тази просташка ситуация.

Те на Шуми все такива състезателни инциденти му се случваха. Затова след втория получи най-голямото наказание, налагано в историята на F 1 - лишиха го от второто място в генералното класиране и му отнеха всички точки за сезона. Беше на крачка да го изхвърлят за един сезон и само огромното лоби, с което Ферари разполагаше във FIA го спаси. Гледах на живо "инцидента" от 1994 г. и другия от 1997 г. Продължавам да ги гледам и днес, но нищо оправдателно в действията му не виждам.

За ролята на Тед Кравиц (вдясно на снимката) нищо не се споменава :)

Що не пробва у Пеуник да помогне на некой с VW Гоуф.

абе смотаняци, ние с ладите (язе карам нива 4х4) не си поплюваме! агресивни типове сме!