Новото Renault Zoe минава София-Бургас с едно зареждане

След близо седем години на пазара, Renault представи второто поколение на модела си Zoe.

Обратно в новината

Коментари - Новото Renault Zoe минава София-Бургас с едно зареждане | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единствения начин е да се унифицират батериите и те да се подменят бързо на електростанциите със заредени. Даже не е нужно да са наша собственост, а на веригите с електростанции. Не разбирам защо не се работи в тази посока

Тествах електричка на Рено и на Хюндай - пълно разочарование. При оферирани по около 300 км пробег, при средна скорост в диапазона 100-105 км/ч и без резки ускорения, минах 150км с 88% от батерията при едната и 91% при другата. За извънградско говоря. Просто сме далеч още - бих се замислил за електричка при 1000км реален пробег и при зареждане за не повече от 10 мин. Както се казва - хубаво е, но не е готово... :)

От София до Бургас може, но от Бургас до София едва ли :)

Това може би е писано като шега, но наистина има разлика. Аз карам електрическа кола и го виждам на практика. Изглежда разликата идва от денивелацията. София е доста по-високо от Бургас.

разбира се ,че зависи от много неща и от ветровете също.Ясно че издребняваме ма при електромобилите е така докато не започнат да се зареждат за 5 минути.

Всички тези данни за пробег на електромобилите нямат никакъв смисъл без данни за средната скорост за този пробег, защото ZOE-то при скорост 140 км/ч и капацитет на батерията 52 KW/h я стигне от София до Пловдив я не. И на Теслата рекламираните пробези са при средна скорост 65 км/ч!

Рекламираните пробези за Тесла са при средна скорост 65 мили/ч, което е 104 км/ч. На равен терен са необходими 15 kW да задържи тази скорост, значи при капацитет от 52 kW/h, колата може да се движи 3.5 часа, което е 364 км. За 120 км/ч гори 22 kW, значи ще издиржи 2.36 часа, или 283 км пробег. За 140 км/ч не знам колко енегрия харчи.

Ще имаш да взимаш! Ама много ще имаш да взимаш! Тесла тества автомобилите си използвайки американския стандарт за тест на икономичност EPA US06/SC03. При първия тест средната скорост от теста е 48.4 miles/h (77.9 km/h), а при втория, 21.6 miles/h (34.8 km/h), като са длъжни да дадат или на всеки тест по отделно пробега или на среден пробег от двата теста (извънградско/градско) и тъй като те дават общ разход (за Тесла преход) се счита, че дават осреднените стойности (комбиниран), което прави средна скорост 34.7 miles/h (55.8 km/h).

по-грозно дисплея нямаше как да го плеснат-"френско изящество"