АвтоВАЗ пуска Lada X-cross 5 от бившия завод на Nissan в Санкт Петербург

Руската компания ще заложи на партньорство с водещи производители от Китай

Обратно в новината

Коментари - АвтоВАЗ пуска Lada X-cross 5 от бившия завод на Nissan в Санкт Петербург | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До преди 10 години собствениците на Нокиа и Ериксон точно така се изказваха за китайските телефони.

Много автомобилни специалисти има тук. Явно са специалисти, работещи в българските заводи за коли. Та се зачудих - къде е българската кола, бус, мотоциклет. Или поне тротинетки да правехме от тези без мотор.

Голяма сила - една кола не измислиха сами. През соца копираха западните модели, сега китайските. И това било велика технологична сила ...

Велики са в обстрел на граждански обекти..

ех, че красавица! Помня преди години, някъде в края на соца, как един познат отиде и си засили Москвича в едно дере. С една пръчка закеркенечи газта, после се пресегна в колата и вкара първа. Няма да забравя слънчевата радост на лицето му когато онова съвършено творение, онзи инженерен мастодонт на автомобилната промишленост, полетя с отскок и направи няколко салта и се разхвърча на множество прецизно изработени съставни компоненти! Руските коли могат да доставят такова неподправено неистово удоволствие! А тази е не само руска, не! Тя е на китайска платформа! Каква ли неописуема радост би доставила на щастливият си нов собственик!

Вероятно не минава краш тестовете. Ще бъде достоен конкурент по разплескване на Москвича в дерето.

Руснаците се съюзиха с китайците и това ще им отвори затворените врати от САЩ и ЕС. Китай вече не се нуждае нито от САЩ нито от ЕС, стана чудото Китай, а покрай него Русия ще намаже.

т.е. откраднаха чужд завод и произвеждат в него копие на ковидарска кола, която от своя страна е лошо копие на западна кола. С една дума - Мусикистан! Хахахахах!

и на най-долнопробна китайка като и лепнеш емблемката на Лада и по-друго става !

руснаците си модернизираха автомобилнта промишленост с тия ребрандирани китайци , Льоня не е мечтал за такъв подем !

Едни и същи неграмотници кометират навсякъде без да мислят с главата си.

Долнопробните доносници на копейки в този сайт са много отворени и от всичко разбират само не разбраха,че са отломки от един гнусен тоталитарен строй който си отиде а вие още агонизирате тук за да имате за кофичка кисело мляко продажна сган но пък и времето ви свърши

Да правят колкто се може повече, тъй като руските железа бързо ръждясват и следва да се сменят след някоя година ползване.

Смешно.

не смешно а трагично

Мухахахахахахах :) Тоест Китай отваря завод в русия за производство на китайски таратайки сглобени от руснаци :) На такова нещо не се качвам дори и да ми дават пари :)

Уау, какви ръбове, каква линия...ама е лада.

Кефи ме как ще се напълни новината с подигравателни и кисели коментари от хора, нямащи в страната си производство даже на врати за автомобили, спрямо страна, произвеждаща всичко от автомобили до ракети и самолети. Да, китайски лиценз е. Но по такива лицензи успяха да пуснат производство за МЕСЕЦИ. Я се огледай в мизерното си съществуване и погледни ти какво произвеждаш и какво произвеждат събратята ти?

Голям малоумник си. Случайно да си чувал, че в България се съзадава огромен дял от automotive софтуера? Или за теб това е без значени, защото любимите ти руски таратайки от софтуер нужда нямат!

То да беше само софтуера... произвеждат се сума компоненти за повечето известни марки от фарове до различни сензори, но Ганьо дето е писал по-горе от къде да знае ? В неговото село има само хоремаг и смесен магази, в който работи секс символа на селото - куцата Пена.

Те руснаците толкова "сигурни" самолети произвеждат, че не им дават лиценз да летят никъде по света освен в русия :) хахахахахахаа даже руските авиокомпании предпочитат "Ембрайър" :)

И какво стана? Япония пие една студена вода за милиони долари инвестиция, после Китайците наливат пари и превземат пазара. Тая Лада ще е топ кола за Русия, като сигурно ще има и износ за околните държави. Санкции, а? Цели индустрии се развиват самостоятелно без Запада. п.с. Ей ся ще цъфнат троловете, дето събират за почивка на Тасос, ама накрая ще ходят в някое село в Северна Гърция.

По принцип си прав, но това за северна Гърция и Тасос можеше да си го спестиш, защото показва , че не си ходил там. Апропо , Тасос също е в северна Гърция и не е нищо специално.