Audi произведе синтетичен 100-октанов e-бензин

Audi постигна поредния си успех в разработката и производството на синтетични горива - e-бензин не е създаден от петрол и почти не замърсява въздуха.

Обратно в новината

Коментари - Audi произведе синтетичен 100-октанов e-бензин | Авто.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кое ви кара да мислите че този бензин ще струва 50ст? Това че е направен от въздуха ли...хахаха. Помислете пак. Отностно новината браво на хората (Западните), крайно време е да се сложи хомот на араби и руснаци. Путин да му мисли!!!!

Хубава новина, но бъдещето ще е по-скоро щепсела към автомобила. БМВ напреднаха с водорода, а Ауди със синтетичното гориво. Като гледам инсталацията и си помисля, че резултатът след часове работа може да е количеството на снимката, това просто е едно добро начало, но за неизвестно дълго време напред най-евтино ще е на метан.

Ще е хубаво накрая да имаме екологичен бензин, който да струва по 50 стинки, но звучи прекалено хубаво, за да е истина.

Дано да напреднат и да доживеем някой ден достъпен изкуствен бензин, който и да е по-чист.

Реплика към Бойкот Горски, когато горивото изгори, основната съставка която се отделя е въглероден двуокис и вода. Колкото по-чисто е горивото, толкова по-малко допълнителни вредни съединения се отделят. Така че водата не се губи, тя се отделя в атмосферата под формата на пара и след това пак се завърта в естествения си кръговрат. А и никъде не е казано, че трябва да се ползва чиста питейна вода. Такива заводи се строят до естествени водоизточници, които не са за питейни нужди (като Дунав например, или ползват морска вода след дестилация) Освен това тази технология извлича въглеродния двуокис от атмосферата, така че и той не се увеличава, просто към инертните суровини вода и СО2 се добавя енергията на слънцето, създава се горивото, и след изгарянето му се получава пак същото количество отпадни продукти. За разлика от сегашният цикъл, при който се създават горива от изкопаеми суровини, и след изгарянето им се получава непрекъснато натрупване на въглероден окис и двуокис в атмосферата, тоест няма кръговрат и съдържанието на тези газове непрекъснато се увеличава...

Преди 15 години един българин от канада дойде и предложи на нашето правителство да построи завод за производство на синтетичен бензин, но пнеже не можа да даде подкуп на управлващите тогава си замина. Няма да се учудя ако в основата на е-горивото на АУДИ стои същия този българин. Управляващите ни не гледат за ползите за страната ни а само за своята полза затова сме на последното място в научните разработки и дишаме прахта на практичните и не толкова крадливи западняци, а народа ни е талантлив и мъдър и може много.

Тази фирма трябва да бъде бойкотирана. Трябвало им вода, видите ли, точно когато водата започва критично да намалява, те ще ви правят бензин от вода - рушители.

деер

Много се минах, хора!!! Вчера заредих , а утре очаквам цената да се срини по безиностанциите.......прецакация...

Не е задължително получените горива да се ползват в двигател с вътрешно горене. И в момента има горивни клетки на метан, бензин и дизел. Вярно, за сега са големи и с КПД около 40%, но хората работят в тази насока. А енергийната плътност на бензина и дизеловото гориво е 42-43 MJ/kg, т. е. много по-голяма от каквито и да било батерии.

Или си доста простоватичък или си мутра с бензиностанция....влез в "чичо Гошо" и чети...чука писател,не читател и най-напред прочети какви средства се влагат в извличането и производството на петролни продукти(за откриването им не споменавам дори) и тогава пак напиши някоя простотия

Синтетични и екологични горива може да създаде всеки, въпроса е на каква цена. Нали се сещате, че колкото и да е добър процеса това гориво се прави само за PR защото литъра струва поне 30лв. Някъде да виждате в статията цена? - Няма и то не е случайно.

Това е вярно, също и това, че нефта който се добива е следствие на декари праисторическа растителност, огрявани милиони години, който нефт ще изразходим за няколко стотин години. Нещо като да профукаш за два дена пари, които си събирал с години.

А прашиш ли си сметката че : Фотоволтаици ---> бензин ---> двигател като цяло е с КПД около 1%?? Или : Всеки път като настъпиш това 200 к.с. Ауди, зад теб трябва да има 15 декара фотоволтаици кротко огрени от обедно слънце???

Това е бъдещето. Дано по-скоро човечеството се отърве от зависимостта на изкопаемите енергоносители - нефт, газ ,въглища.