Той е с 28 процента по-мощен от този на предното поколение Corsa ecoFLEX, въпреки че разходът му на гориво и емисиите на CO2 са спаднали с около 10 процента.
Corsa ecoFLEX е с максимален въртящ момент от 190 Нм, достъпен в диапазон от 1750 и 3250 об/мин, разходът на гориво е само 3,7 л/100 км, а емисиите на CO2 са само 98 г/км за версията с три врати. Моделът с пет врати на Corsa е с емисии 99 г/км. Двете версии са оборудвани със сериен филтър за твърди частици, драматично понижаващ емисиите, които най-много вредят на здравето.
С тази Corsa ecoFLEX корпоративните и частните водачи в множество европейски страни ще могат да ползват специални привилегировани екотакси и няма да замърсяват въздуха с твърди частици от дизеловото гориво.
Вижте снимки
Новата Corsa ecoFLEX ще се предлага в няколко версии на оборудване. Моделът с 95 к.с. развива максимална скорост от 177 км/ч и ускорява от нула до 100 км/ч само за 12,3 секунди. Този широкообхватен пакет от мерки води до понижаване на емисиите на CO2 под 100 грама. Аеродинамиката на автомобила е подобрена посредством понижаване на окачването с 20 мм и оптимизиране на въздушните потоци чрез въздуховоди. Колелата са получили нов дизайн с по-ефективни тасове. Corsa ecoFLEX е оборудвана със специални 175/70 гуми. Те се монтират на специални 14” стоманени колела, като по желание могат да бъдат поръчани и такива с 15”.