Така моделът получи още едно признание преди официалното си лансиране на европейския пазар в края на 2010 г, съобщават от компанията.
Електрическият i-MiEV бе поощрен за своята практичност като автомобил с 4 места, за дължината на пробега, както и за краткото време за зареждане на батерията. Моделът бе оценен високо и за лекотата на ползване, благодарение на стандартната организация на контролните уреди в купето.
Чрез лансирането на i-MiEV това лято в Япония автомобилната компания официално обявява своята “Екологична визия 2020 на Mitsubishi Motors Group”. Еко посоката на Mitsubishi е подкрепена и с други зелени технологии, като например модификацията с ниски емисии ClearTec, въведена при модела Colt в някои пазари; очаквания нов собствен дизелов двигател, отговарящ на Евро 5 стандарта; високоефективните трансмисии CVT и TC-SST, както и “Green Plastics”, екологичен материал от бамбукови фибри, който допринася за намаляването на вредните емисии на автомобилите. Следващата стъпка в тази посока е Concept PX-MiEV, първият „plug-in hybrid” на японската марка, който ще бъде демонстриран по време на „Автомобилен салон Токио 2009” по-късно този месец.
900 предварителни поръчки за малкия Mitsubishi i-MiEV