Официалното мото на BB1 гласи - „Неговата майка е скутер, а баща му е автомобил”. Концепцията е изцяло електрическа.
Дължината на BB1 е само 2,5 метра, но това не пречи интериорът да предлага четири места. Дизайнът на превозното средство е футуристичен, доказателство за това са вратите, отварящи се от обратната страна, иновативният дизайн на капака на багажника, раздутите калници и интериорът, който може да се трансформира, като багажникът от 160 литра се увеличава на 855.
Вижте снимки
Отпред фаровете са със светодиодна LED технология, в задната част са монтирани камери, които заменят страничните огледала. Двойно издутият покрив, познат от концепцията RCZ, увеличава чувството на пространство в автомобила благодарение на стъклената си повърхност. BB1 включва широк набор от интерактивни технологии: телефон, навигация, интернет достъп, радио и mp3.
Peugeot BB1 е оборудван с два електродвигателя, монтирани в задните колела, произвеждащи максимална мощност от 20 к.с. Електродвигателите се захранват от две литиево-йонни батерии, намиращи се под задните седалки. С едно пълно зареждане батериите осигуряват достатъчно електричество за изминаване на 120 км. Инженерите на Peugeot са използвали тръбно шаси, използвано при моторите на Peugeot, но са запазили динамичните системи нормални за една кола, като: електрически сервоусилвател на кормилото, независимо окачване с двойни триъгълни носачи. Каросерията е изградена от въглеродни влакна, общото тегло на BB1 не превишава 600 кг