На изложението за потребителска електроника CES 2024 в Лас Вегас водещият производител на електрически превозни средства във Виетнам - VinFast Auto, официално обяви глобалната премиера на своя най-нов електрически модел - VF 3. Този динамичен малък SUV на ток, пълен с характер и индивидуалност, добавя ново измерение на интелигентната, устойчива и достъпна градска мобилност за всички.

На CES 2024 VinFast Auto разкри и своята нова концепция за електрически пикап, наречен VF Wild. Прототипът е първият опит на VinFast да направи пикап, илюстриращ ангажимента на виетнамската компания да разшири своята продуктова гама и да популяризира устойчива мобилност, като направи интелигентни, безопасни, вълнуващи електрически превозни средства, достъпни за всеки.

VinFast

Новият електрически модел VinFast VF 3 е проектиран да освободи въображението, като съчетава практичност, креативност и стил, за да запали нова радост и да вдъхнови лична реализация и да разпали креативността сред своите водачи. Новият VF 3 разполага с баланс от здрави геометрични форми и елегантни линии, създавайки естетически приятен екстериор, предназначен да подчертае личността на своя собственик.

Големият пътен просвет и 16-инчовите колела подчертават здравия и практичен дизайн на автомобила и способността му да се движи по различни видове терени. Интериорът на VinFast VF 3 осигурява достатъчно пространство за 4 човека и включва основни интелигентни функции за комфортно и удобно шофиране.

VinFast

Като мини електрически SUV, новият VinFast VF 3 може да се похвали с добре пропорционална основа за безпроблемна градска навигация. С общи размери от 3,19 метра дължина, 1,68 метра ширина и 1,62 метра височина, както и с автономен пробег на шофиране от 210 км с пълно зареждане, този практичен четириместен SUV осигурява комфорт, като същевременно поддържа оптимална маневреност, давайки възможност на водачите да уверено се движите по градските улици.

За да се адаптира към ежедневието на градските шофьори, моделът е оборудван стандартно с усъвършенствана информационно-развлекателна система с 10-инчов сензорен екран, оборудвана с Android Auto и Apple CarPlay, за да поддържа връзките и забавлението на водачите и пътниците, докато напълно сгъваемите седалки на втория ред позволяват разширяване на товарното пространство с общ капацитет от 550 литра, подготвяйки колата за спонтанни приключения.

Тим Левин

"С глобалното пускане на VF 3 имаме удоволствието да представим нов електрически автомобил в нашата гама. По-важното е, че ние предоставяме нов спътник за поколение млади шофьори, които ценят практичността наред с личността. VF 3 има за цел да освободи въображението за градска мобилност, която е не само устойчива, но и достъпна за всеки", сподели г-жа Тран Май Хоа, заместник главен изпълнителен директор по продажбите и маркетинга във VinFast Global.

VinFast пуска малкият електрически SUV в световен мащаб шест месеца след първоначалния си дебют във Виетнам. Глобалният дебют не само демонстрира непоколебимата отдаденост на VinFast на научноизследователската и развойната дейност, но също така означава значителния напредък на компанията в разширяването на гамата си от електрически превозни средства в световен мащаб и ангажимента за насърчаване на напълно електрифициран транспорт. През 2024 г. VinFast започва да приема ранни резервации за VF 3.

На щанда на VinFast на изложението CES 2024 се състоя и премиерата на новата концепция за електрически пикап, наречен VF Wild. Прототипът VF Wild подчертава иновативните усилия на VinFast да създаде пикап с изключителна производителност, обслужващ новото поколение потребители, търсещи иновации и екологичност, без да прави компромис с производителността и издръжливостта.

С обща дължина от 5,32 метра и ширина от почти 2 метра, размерите на VF Wild го поставят в категорията на пикапите със среден размер. Товарният отсек на пикапа е гъвкав и практичен със задни врати, като осигурява водеща в класа дължина на товарния отсек, проектиран да се разширява от 1,52 метра до 2,44 метра със задни седалки, сгънати автоматично, оборудвайки VF Wild с най-големия разтегателен отсек в своя сегмент.

Снимка: Кирстен Коросек

Дизайнът също така интегрира панорамен стъклен покрив и дигитални странични огледала за подобряване на аеродинамиката. Концепцията VF Wild е разработена съвместно от VinFast и австралийското дизайнерско студио GoMotiv. Дизайнът е разработен в продължение на 8000 часа и се гордее с удивителната естетика на т.нар. "Флуидна динамика".

Концепцията VF Wild е вдъхновена от плавното движение на наметало на супергерой във вятъра. Името на новата концепция за електрически пикап на VinFast идва от думите Wild - "силата на природата" и олицетворява етиката на марката за постоянен ангажимент към зелено бъдеще за всички.

Снимка: Кирстен Коросек

"Много сме горди да представим концепцията VF Wild, която потвърждава нашата мисия да направим устойчиви, висококачествени електрически превозни средства достъпни за по-широк пазар. Това не е просто нов продукт в нашето предложение - той демонстрира стремежа ни да се впуснем в бързо развиващия се и процъфтяващ пазар на електрически пикапи", сподели г-жа Тран Май Хоа, заместник главен изпълнителен директор по продажбите и маркетинга във VinFast Global.

Предвиждайки бъдеще, в което електрическата мобилност е универсално достъпна и подходяща за нашите терени, VF Wild насърчава клиентите да се освободят от градската рутина и да се потопят напълно в красотата на природата.

VinFast

Компанията VinFast е създадена през 2017 г. и притежава най-съвременен комплекс за производство на автомобили, който може да се похвали с до 90% автоматизация в Хай Фонг, Виетнам. Силно ангажиран с мисията за устойчиво бъдеще за всички, VinFast непрекъснато прави нововъведения, за да предостави висококачествени продукти, усъвършенствани интелигентни услуги, безпроблемно изживяване за клиентите и ценова стратегия за всички, за да вдъхнови глобалните клиенти да създадат съвместно бъдеще на интелигентна мобилност и устойчиво планета.