Пътуването е към своя край. За много от днешните автомобилни ентусиасти Джереми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд са повече от икони. Със забавния си британски хумор те не се страхуваха да казват някои истини за автомобилната индустрия, нито пък се плашеха от високо адреналиновото шоу. Скоро обаче те ще излязат в заслужена пенсия.

Последният епизод на The Grand Tour, "One for the Road", е с премиера на 13 септември в Amazon Prime, а нов тийзър предоставя първия ни официален поглед към цялото забавление, което предстои.

Култовото трио ще се отправи на последното си приключение, като дестинацията е Африка.

Видеото показва три коли, които Кларксън, Мей и Хамънд винаги са искали да притежават. Изглежда, че Кларксън е в Lancia Montecarlo, Хамънд във Ford Capri, а Мей в Triumph Stag.

Трейлърът не показва много действие на пътя; вместо това се фокусира върху триото.

Първата премиера на Grand Tour беше през 2016 г., след като тримата напуснаха Top Gear на BBC, който Кларксън възроди в началото на 2000-те.

По-късно политически некоректният език и бурно поведение на Кларксън стана причина за уволнението му, а заедно с него напуснаха и колегите му. Така те се озоваха в Amazon.

Там те продължиха фокуса си върху нови спортни коли, но най-висока гледаемост имаха епизодите, в които Кларксън и компания купуваха евтини и стари коли, за да обикалят из доста екзотични и опасни дестинации.

Както Кларксън казва в трейлъра, "И така, за последен път, ето ни и нас."