Чешкият автомобилен производител Skoda Auto разпространи първите официални екстериорни скици, представящи обновените версии на компактния хечбек Scala и градския SUV Kamiq. И двата модела се отличават с прогресивен дизайн и технологични подобрения, както и функции от по-високите класове автомобили. Новите Scala и Kamiq ще бъдат представени след две седмици, като двойната дигитална премиера ще се състои на 1 август.

Scala и Kamiq дебютираха през 2019 г. и сега логично дойде време да бъдат актуализирани в средата на жизнения им цикъл.

Снимка: Skoda

Четири години след първоначалното им пускане в производство, Skoda Scala и Skoda Kamiq са готови за обновяване. Компактният хечбек и градският SUV получават едновременно технологични актуализации и модификации на външния дизайн.

Новите детайли подчертават ключовите характеристики на всеки модел. И двата модела сега имат преработени фарове, предни и задни престилки, и нова решетка. Новите алуминиеви джанти и надписите на задната врата са в съответствие с обновената корпоративна идентичност на Skoda и елегантно завършват фейслифта.

Снимка: Skoda

При обновената Skoda Scala правят впечатление намалените фарове и престилки със странични калници, благодарение на което тя вече прилича на новата Fabia. По-тънките фарове на Scala се простират чак до решетката, подчертавайки динамичната стойка на автомобила.

Въздухозаборникът в новата предна престилка е разделен от допълнителни странични крила. Те са боядисани в цвета на каросерията и се намират и в дифузьора на ревизираната задна престилка, която е обградена от кристални елементи. Задните светлини вече имат нов и по-изчистен графичен дизайн.

Снимка: Skoda

Обновеният SUV Kamiq вече има по-ярко визуално присъствие. Горният елемент на характерните разделени фарове вече е по-тънък и има по-ярък дизайн. По-голямата и по-изправена решетка на Skoda се състои от двойни ламели с U-образна форма в долната част.

Предната престилка под решетката и новият въздухозаборник подчертават широчината на автомобила. Те са допълнени от масивен сребрист дифузьор, който осигурява защита на дъното. Задният дифузьор се състои от широка горна част в черно и масивна долна част в сребрист цвят. Обновените L-образни задни светлини визуално се свързват с рефлекторите, които приемат същата форма.