Audi Q8 е на пазара вече от пет години и на изложението в Мюнхен на 5 септември германците ще покажат фейслифта на флагманския SUV. Сега от Audi ни разкриват първото официално изображение във вид на скица, показващо как ще изгледа отзад обновеното Q8.

Там можете да видите добре познатите задни светлини, които напомнят на флагманския седан A8. От Audi казват, че фаровете също са обновени. Споменава се, че ще има повече опции за персонализация на автомобила. Това е за момента цялата информация, предоставена от производителя.

Според забелязаните от началото на годината прототипи, новото Audi Q8 ще има нови брони и решетка. Подобно на фейслифта на Audi A8, интериорът вероятно ще остане до голяма степен непроменен.

Кокпитът с трите дисплея все още изглежда достатъчно технологично. Що се отнася до двигателите, също не трябва да се очакват много нови варианти. В момента Audi Q8 се предлага с 6- и 8-цилиндрови дизелови и бензинови двигатели. Възможно е да има нова версия на plug-in хибрида.

От края на 2020 г. компанията от Инголщад разполага с две комбинации от двигател V6 и електромотор със системна мощност от 381 и 462 к.с. Електрическият пробег е около 45 км.

Освен стандартното Audi Q8 ще бъдат обновени и спортните модели SQ8 и RS Q8. Все още не е известно дали RS Q8 ще се предлага с мощния бензинов двигател V8 с 600 к.с.

Audi SQ8 TDI (2019)

Снимка: Audi