Шведската марка Saab, която фалира през 2012 г., беше поета от китайския консорциум NEVS. Новият собственик реши да промени посоката и да премине към производството на електрически автомобили. Компанията NEVS представи вдъхновения от Saab електрически спортен седан, наречен Emily GT и дори произведе няколко бройки от модела, но не успя да го пусне в масово производство.

Тогава компанията NEVS беше поета от китайската Evergrande Group, която не проявяваше интерес към новия проект. Възраждането на Saab отново беше под въпрос. Преди напълно да замрази проекта, NEVS проведе презентация на седана Emily GT с надеждата да намери инвеститор. И този път планът проработи.

Вижте как изглежда Emily GT  >> >> >>

От компанията съобщиха, че са получили писмо от инвеститор, чието име все още не се съобщава, в което той изразява намерението си да придобие проекта Emily. В момента се подготвя сделката. Електрическият спортен седан Emily GT отразява същността на Saab в модерен пакет, но може скоро да бъде на конвейера и да се превърне в масов модел. Повече информация ще има след подписване на договора.