Rolls-Royce представи уникален Phantom вдъхновен от красота на петте скални рибарски селища Cinque Terre (Петте земи). Този великолепен луксозен автомобил е направен по поръчка и улавя пленителната привлекателност и завладяващото лозарско наследство на италианската Ривиера.

Cinque Terre - в превод то италиански "Петте земи", се намира на скалистия бряг на Лигурия в Северна Италия. Кацнали на склона на скалите, вековните рибарски селища Монтеросо, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре са световно известни със своите стръмни терасирани лозя с изглед към Средиземно море - истинско чудо в света на винопроизводството.

Снимка: Rolls-Royce

Зашеметяващите лозя в района се славят със сложни индивидуални елементи, използвани като мотиви в този изключителен автомобил. Екстериорът е завършен в наситено синьо "Лигурия", допълнително подчертано с ръчно апликирана двойна каросерия в тъмносиньо и жасмин, завършена с деликатен мотив на грозде.

Вижте в детайли уникалния Rolls-Royce Phantom вдъхновен от Cinque Terre  >>  >>  >>

Луксозният интериор, съчетаващ кожа в бяло Grace White и тъмносиньо Navy Blue с жасминови акценти, е украсен с деликатна бродерия на гроздови клонки на задните врати. Всяко парче се състои от 9215 шева, направени с помощта на две различни техники.

Снимка: Rolls-Royce

Гроздовете са бродирани със сатенен бод, като нишките са внимателно подравнени според ъгъла, под който светлината пада върху повърхността, за да придадат на всяко отделно зърно реалистичен тон и бляскаво качество. За гроздовия лист ателието Bespoke Collective използва плосък шев, който осигурява контраст и подобрява тактилните качества на бродерията.

Мотивът на гроздето е уловен и в сложна инкрустация на двете маси за пикник, изработени от неръждаема стомана и златно покритие. Повърхностите първо са били боядисани в синьо Milori Blue с фин блясък, придаващ дълбочина и жизненост на цвета.

Снимка: Rolls-Royce

След това инкрустациите са били прецизно нанесени на ръка и запечатани с прозрачен лак. Накрая повърхността е била щателно шлайфана и ръчно полирана, за да се получи гладко покритие.

Над главите се простира специално изработеният таван със звездна светлина, обогатен с карта на Италия, бродирана в 14 338 отделни шева. Пет светещи звезди, точно позиционирани ръчно на ръба на бреговата линия, представляват петте села на Cinque Terre.

Снимка: Rolls-Royce

Финализирането на дизайна е отнело повече от месец, като ателието Bespoke Collective е извършило многобройни повторения, за да определи оптималното тегло на линията за бродерията, която да бъде достатъчно широка, за да позволи на нишката да блести, но достатъчно деликатна, за да изобрази целия контур на Италия с малки и перфектни детайли.

Галерията в обширната фасада на автомобила съдържа грандиозно произведение на изкуството, което улавя цветовете, архитектурата и жизнения характер на Cinque Terre.

Снимка: Rolls-Royce

Представлявайки въображаема амалгама от елементи от всичките пет скални селища, композицията първо е била скицирана дигитално, след това е боядисана с аерограф на ръка с помощта на акрилна боя на водна основа, за да се постигне невероятно фино ниво на детайлност, преди да бъде завършена с няколко слоя прозрачен лак.

Фокусните елементи на картината са внимателно позиционирани в галерията, за да се гарантира, че на техните изящни детайли могат лесно да се възхищават от всички пътници в автомобила.

Снимка: Rolls-Royce

Последният ефект се крие в жабката, която съдържа сребърно щамповане, изобразяващо петте села. Този уникален Rolls-Royce Phantom вдъхновен от красотата на петте скални рибарски селища Cinque Terre вече зае своето място в колекцията на много изискан клиент, като от компанията гарантират, че автомобилът никога няма да бъде повторен или пресъздаван.

Снимка: Rolls-Royce