Концептите на BMW Neue Klasse показаха бъдещия дизайнерски език на марката с дебюта на седана през 2023 г. и кросоувъра по-рано тази година. Мнозина смятаха, че тези концепти ще се използват само за електрическите модели на BMW, но главният дизайнер Адриан ван Хойдонк разкри в интервю за Top Gear по време на автомобилното изложение в Париж, че това не е така.

Вижте как изглеждат моделите Neue Klasse на BMW >> >> >>

Ван Хойдонк обясни, че елементи от дизайна на Neue Klasse ще бъдат внедрени във всички бъдещи модели на BMW, включително тези с двигатели с вътрешно горене. Някои автомобили ще се предлагат както с бензинови, така и с електрически задвижвания, като помежду им ще има някои разлики в детайлите.

Той увери, че клиентите няма да се затруднят да избират между различните варианти, като всички нови модели ще имат модерен облик. Освен това, ван Хойдонк смята, че серийните версии ще изглеждат дори по-добре от концептите, тъй като ще бъдат по-компактни.

До 2029 г. BMW ще има поне пет модела от серията Neue Klasse, включително нови версии на 3 Series, M3, кросоувъри и дори спортно купе. Първите модели се очакват още през следващата година, а основната част ще бъдат представени след 2026 г.