"Този шоу автомобил е най-чистото въплъщение на спортната ДНК на Alpine", посочват от компанията.

Вижте снимки >>

Alpine Celebration трябва да се превърне в сериен модел, който се очаква през 2016 г.

Според слуховете първият модел на възродената марка ще бъде наречен AS1, което е съкратен вариант на Alpine Sport 1. Очаква се това да е спортно купе с ниско тегло, средно разположен двигател и задно предаване.

Дизайнът на Alpine Celebration

Нисък профил, скосен, прегънат преден капак, изваяни страни, откроимо задно стъкло и други дизайнерски детайли, са ясна препратка към модели като А110, който заема толкова видно място в славната история на Alpine.

Детайлите от въглеродни влакна се използват, за да подсилят високотехнологичните характеристики на купето на автомобила, от спойлера до страничните прагове, дифузьор, задните въздуховоди и огледала.

Позиционирането на маскираните двойни фарове и средните кръгли светлини, пресечени от черен кръст, напомниха на феновете за залепващите се ленти, които навремето се лепяха върху фаровете на рали колите на Alpine. По това време, това е изобретателен начин да се задържат лещите заедно, ако се счупят.

Прословутото заострено „А“ на Alpine е видимо върху решетката на въздухоотвора, отстрани, предните калници и покрива. Дизайнът на джантите напомня за стил, който бе популярен при моделите А110 и А310 от 70-те години. Те разкриват забележителните спирачни дискове и оранжеви спирачни апарати.

Атлетичната задница интегрира въздухозаборници, вградени в задните четвърт панели, за да подпомогнат охлаждането на двигателя. Задната част на автомобила се характеризира с впечатляващ дифузьор, в който е вградена централната стоп светлина, заобиколена от два ауспуха от неръждаема стомана.

През 2015-а година Alpine Celebration ще посети няколко специални събития, посветени на 60-тата годишнина на Alpine. Най-важните сцени са Фестивалът на скоростта в Гудууд (25-28 юни), както и популярното „Alpine Saga“ обединение в Диеп, организирано от Association des Anciens d’Alpine на 11-13 септември.