На 14 септември булевард "Черни връх" в София ще бъде домакин на едно от най-очакваните събития на годината - Red Bull Soapbox Race. Състезанието събира в едно любители инженери и смели шофьори. Те ще се надпреварват с ръчно изработени, безмоторни колички.

Участниците ще се съревновават по специално изградено трасе, изпълнено със завои, препятствия и изненади, които ще тестват уменията и смелостта на участниците. Освен скорост и ефективност, екипите ще демонстрират креативност, нестандартен дизайн и чувство за хумор.

Снимка: Red Bull

Red Bull Soapbox Race е международно признато събитие, което предоставя уникална платформа на отборите да създадат свои състезателни машини, задвижвани единствено от гравитацията и екипния дух. Състезанието е възможност за участниците да проявят инженерни умения и творчески подход, като същевременно забавляват публиката с уникални превозни средства.

Зрителите могат да очакват много изненади. Една от по-нестандартните идеи е на отборът "Княжевските мечки", които искат да превърнат стара кабинка от лифт в Княжево в състезателна количка.

Събитието ще бъде оценявано от престижно жури, включващо едни от най-известните личности в България. Сред тях са шампионката по спортно катерене Александра Тоткова, популярната личност от риалити форматите "Фермата" и "Пътешествия с Хепи Ванче" - Хепи Ванче, гейминг инфлуенсърът Васил Калинчев (Shadowhex), професионалният кайтсърфист и Red Bull атлет Никола Абаджиев, както и автомобилният ентусиаст и YouTube създател Александър Данчев (Шонди).

Снимка: Red Bull

Водещи на събитието ще бъдат комикът Димитър Иванов (Капитана) и актрисата Силвия Петкова. Те ще се погрижат за доброто настроение на присъстващите, като добавят допълнителна доза емоция и хумор.

Началото на събитието е в 12:00 ч. на 14 септември, като програмата предвижда множество зрелищни моменти по трасето, изпълнено с предизвикателства, които ще тестват уменията и смелостта на участниците. Очаква се събитието да предложи динамика, забавление и вдъхновение както за участниците, така и за зрителите.

Всички са поканени на 14 септември на бул. "Черни връх" в София за едно незабравимо преживяване.

Снимка: Red Bull