Второто поколение на Range Rover Evoque получи стилен фейслифт, който засяга както външния дизайн, така и оформлението на интериора. Освен това обновеният всъдеход е оборудван с множество модерни технологии, сред които повече камери.

Втората генерация на Range Rover Evoque се появи през 2018 г. и оттогава постоянно се усъвършенства. Последната версия на британския луксозен SUV има нова решетка в стил на мрежа, която използва тънки правоъгълници вместо шестоъгълници.

Вижте как изглежда Range Rover Evoque >> >> >>

От двете страни на решетката има нови фарове, в които се открояват новите LED пикселни светлини, включващи три пъти повече светодиоди от преди. Освен това всяка лампа съдържа четири пикселни модула със светодиоди, които се управляват индивидуално и прожектират различни количества светлина в различни посоки.

Снимка: JLR

В Европа тези светлини са стандартни за нивата на оборудване Dynamic HSE и Autobiography. За Evoque се предлагат и нови джанти с диаметър до 21 инча. За визуалните промени отвън допринасят и новите екстериорни цветове, които са син Tribeca, бронзов Corinthian и сив Arroios.

Снимка: JLR

В интериора шофьорът и пътникът на предната седалка веднага ще забележат новия 11,4-инчов вертикално ориентиран централен сензорен екран. Той е с извит дисплей, който се монтира далеч от таблото в плаващ стил. Екранът се намира над новата централна конзола, която елиминира физическите бутони с изключение на преработения селектор на автоматичната трансмисия за смяна на режимите.

Снимка: JLR

В новия Range Rover Evoque дебютира най-новата информационно-развлекателна система Pivi Pro 2. Тя поддържа безжични връзки с Apple CarPlay и Android Auto, а за гласово управление е интегрирана Amazon Alexa 10. Триизмерната 3D камера е допълнена с камера за офроуд и вътрешна камера за обратно виждане. В салона има и система за пречистване на въздуха, която повишава бдителността на водача.

Снимка: JLR

В Европа новият Range Rover Evoque се предлага в версии S, Dynamic SE, Dynamic HSE и Autobiography. Изборът на задвижване включва 1,5-литров 3-цилиндров бензинов турбодвигател, съчетан с мек хибрид със 160 к.с. Предлага се и Plug-in хибридна система с мощност 309 к.с. Налични са още 2,0-литров 4-цилиндров бензинов турбодвигател с мек хибрид, който осигурява 249 к.с. и 2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател с два варианта на мощност от 163 или 204 к.с.