Това Ferrari 348 TB от 1993 г. с пробег само 569 километра беше пуснато на търг чрез платформата Bring A Trailer. Онлайн продажбата ще приключи на 4 август с най-високата оферта. Към момента на писане на тази статия най-високата оферта е 89 500 щатски долара или около 159 000 лева.

Все още имате възможността да изпитате какво е усещането да караш кола от легендарната италианска марка, произведена преди три десетилетия, но в състояние, неразличимо от ново.

Вижте как изглежда уникалното Ferrari 348 TB  >> >> >>

Това Ferrari 348 TB от 1993 г. е произведено за европейския пазар с ляв волан, за което се твърди, че е прекарало известно време в Германия, преди да бъде придобито от продаващия дилър през януари тази година и е внесено в САЩ през април 2023 г.

Снимка: Bring A Trailer

Моделът се задвижва от 3,4-литров V-образен 8-цилиндров бензинов двигател, съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия и диференциал с ограничено приплъзване. Цветът на уникалното Ferrari 348 TB е класическия за марката червено Rosso Corsa.

Автомобилът е оборудван със 17-инчови алуминиеви джанти с пет спици, на които са монтирани гуми Michelin Pilot Sport 4. Спирачната система се осигурява от апарати с марка Ferrari върху вентилирани дискове заедно с антиблокираща система.

Снимка: Bring A Trailer

В салона има две седалки, тапицирани с черна кожа Nero Connolly, заедно с таблото, централна конзола и панелите на вратите. Оборудването включва метален лост за превключване, климатик, отопляем заден прозорец и електрически прозорци и ключалки на вратите.

Обвитият с кожа волан обрамчва уредите на Veglia Borletti, включително скоростомер до 300 км/ч, оборотомер с червена зона от 7500 об/мин и измервателни уреди за температурата на охлаждащата течност и налягането на маслото.

Снимка: Bring A Trailer

Допълнителни скали за температурата на маслото и нивото на горивото са монтирани на централната конзола. Шестцифреният километраж показва 569 километра, от които приблизително 100 километра са добавени от продавача.

В обявата се отбелязва, че към колата има фактура от април 2023 г., която показва, че скоро е извършена смяна на ангренажен ремък, горивен филтър, въздушен филтър, акумулатор, уплътнения на разпределителния вал, две горивни помпи, подпори на капака, ремъци за аксесоари, запалителни свещи и различни уплътнения.

Снимка: Bring A Trailer

Въпросното Ferrari 348 TB се предлага с документи за импорт. Докладът на Carfax не показва произшествия или щети и отбелязва регистрация в Тексас през юни 2023 г.

Ferrari 348 TB е последният модел на Ferrari, разработен под ръководството на Енцо Ферари, а дизайнът му е дело на главния стилист на Pininfarina Леонардо Фиораванти. Моделът е с изскачащи фарове, светлини за мъгла, странични въздухозаборници, задни светлини и четири накрайника на ауспуховата система.

Снимка: Bring A Trailer

3,4-литровият 8-цилиндров бензинов двигател Tipo F119 V8 разполага с управление на двигателя Bosch Motronic. Мощността се изпраща към задните колела чрез 5-степенна механична скоростна кутия и диференциал с ограничено приплъзване.