Уникална за България изложба в столичния "Интер Експо Център" събра на едно място 75 класически и модерни автомобила Porsche. Експозицията е посветена на 75-годишния юбилей на марката Porsche и представя 75 автомобила Porsche от различни епохи, събрани под един покрив.

Изложбата под надслов "Porsche. 75 години история" е създадена в резултат на огромна по мащаби организационна работа и дава възможност на посетителите да проследят забележителния път на марката във времето от първите ретро модели до най-съвременните представители на Porsche.

Снимка: Иван Монев

Посетителите могат да видят модели на Porsche от различни епохи, като част от експонатите са от редки лимитирани серии. Показаните класически автомобили включват ретро модели като ранните версии на Porsche 356 и по-късните серии 356 A, 356 B и 356 C. Също така може да бъде проследена еволюцията на техниката и развитието на дизайна на завладяващото Porsche 911.

Снимка: Иван Монев

Изложбата включва модели на Porsche 911 от различни поколения, превърнали се в част от най-невероятното автомобилно наследство, включително откритите версии Cabrio и Targa, неповторимите варианти Turbo, редки лимитирани серии и специални изпълнения, поколения с въздушно и водно охлаждане, задно или двойно предаване. Не липсват и модели извън тази класическа линия, като например 914/6 и 968.

Снимка: Иван Монев

На изложението има и най-съвременни образци на Porsche, като актуалното 911 от поколенията 991.II и 992, моделът с междинно разположен двигател Porsche 718 Cayman GT4 RS, както и двата високопроходими модела Macan и Cayenne. Впечатляващите коли са допълнени с множество описателни материали, табла с информации за моделите и важни за историята на компанията личности.

Снимка: Иван Монев

Изложението е организирано от новия представител на марката Porsche за България - "Витоша Спортс Карс", и ще бъде отворено за публиката до 4 юни включително. Експозицията е с работно време от 11 до 19 часа, а децата до 14 влизат безплатно.