2008 е малък автомобил, който предлага едновременно маневреност, компактност, многофункционалност и стил, насочен към младите жители на града, които го обичат и променят, но използват всяка възможност, за да пътуват извън него.
Използвайки прераждането на серия 200, започнало с 208, концепцията 2008 се представя с изключителни размери: 4,14м дължина и 1,74м широчина.
Вижте снимки >>
Предната част на 2008 е едновременно стилна и енергична. Капакът и калниците излъчват сигурност и сила. Това е усещането, създадено и от дизайна на задната част, където формите внушават здравина и динамика. Профилът свързва двете части с линия, която започва от скосеното предно стъкло, преминава по покрива и достига до задния спойлер. Големите колела, дизайнът на подкалниците и пътният просвет подсказват възможностите, които предлага този многофункционален автомобил. 
За да потвърди динамиката и мощта, които изразява дизайнът му, 2008 е оборудван с 3-цилиндров бензинов двигател 1,2 л. от ново поколение, с турбокомпресор и система за директно впръскване на горивото, който осигурява мощност от 110 к.с.