Peugeot представи новия електрически пътнически ван e-Traveller. Новият модел е идеален спътник за всички професионални клиенти, които търсят превозно средство, способно да транспортира комфортно голям брой пътници и техния багаж по време на дълъг път. Новото Peugeot e-Traveller се предлага в два размера - стандартна версия с дължина 4,98 метра и удължена версия с 5,33 метра. Височината му от 1,90 метра означава, че има достъп до повечето паркинги в Европа.

Вижте как изглежда новото Peugeot e-Traveller  >>  >>  >>

Новото Peugeot e-Traveller е предназначено за професионални превозвачи на пътници и се предлага с от 5 до 9 места, в зависимост от версията, с първокласно ниво на комфорт. Специалната конфигурация с четири независими седалки предлага ниво на оборудване на VIP-салон. Седалките са разположени една срещу друга с особено луксозно изпълнение и оборудване като тризонов климатик, затъмнен стъклен покрив и др.

Снимка: Peugeot

Новото Peugeot e-Traveller е адаптивен и практичен ван, с плъзгащи се и подвижни седалки, рафтове на втори ред, вградени сенници и др. Освен това е перфектен за дейности на открито, благодарение на подобрената система за контрол на сцеплението на пясък, кал, сняг и др.

Общото между всички нови модификации на Peugeot e-Traveller е тяхното особено щедро вътрешно пространство и батерията, разположена под пода. В зависимост от конфигурацията, новият e-Traveller може да превозва до 9 човека с обем на багажника от 1500 литра или 5 човека и 3000 литра. При превоз на 2 или 3 човека на борда, товарният обем се увеличава до 4900 литра.

Снимка: Peugeot

Новото Peugeot e-Traveller се задвижва от нов по-ефективен електрически мотор, предлагащ максимална мощност от 136 к.с. и максимален въртящ момент от 260 Нм, гарантиращ оптимална производителност от старта и достигане на максимална скорост от 130 км/ч. Налични са три режима на шофиране - Eco за максимално по-дълъг обхват, Power за максимална производителност при пълно натоварване и Normal, който отговаря на ежедневните нужди.

За да отговори на всички очаквания, новото Peugeot e-Traveller предлага избор от две батерии. Батерията с капацитет от 50 кВтч е подходяща за ежедневна градска и крайградска употреба, като предлага пробег до 224 км. Батерията с капацитет от 75 кВтч сега предлага пробег до 350 км за оптимална гъвкавост при всички видове пътувания. За да оптимизира пробега, новият e-Traveller разполага с нова регенеративна спирачна система, която може да се активира на три различни нива на регенерация с помощта на лостчета зад волана.

Снимка: Peugeot

С еднофазно вградено зарядно устройство от 7,4 кВт и като опция трифазно зарядно устройство от 11 кВт, новото Peugeot e-Traveller може да се зарежда ефективно независимо от наличната инфраструктура. Очакваните времена за зареждане от обществена точка със 100 кВт са 38 минути за батерията с 50 кВтч и 45 минути за батерията със 75 кВтч при презареждане от 5 до 80%.

От станция с 11 кВт пълното зареждане с вградено зарядно устройство отнема за 4 часа и 50 минути за батерията с 50 кВтч и 7 часа и 30 минути за батерията със 75 кВтч. С бордово зарядно устройство със 7,4 кВт времената са съответно 6 часа 43 минути и 11 часа 20 минути.

Снимка: Peugeot

Преработената предна част на пътническия e-Traveller възприема новия облик на гамата на Peugeot с нов дизайн на радиаторната решетка с новата емблема на марката в центъра, както и нови изцяло LED фарове, емблематичния подпис на Peugeot с три нокътя и броня, оптимизирана по отношение на защитата и аеродинамиката.

В интериора на Peugeot e-Traveller има изцяло ново табло. Дигиталният 10-инчов цветен инструментален панел осигурява важна информация, включително за навигационната система и информация, свързана с енергийния поток и презареждането. Големият централен 10-инчов сензорен екран като стандарт за управление на аудиосистемата и свързаната навигация разполага с гласов асистент OK Peugeot и ви позволява да управлявате основните функции на естествен език.

Снимка: Peugeot

Новите екрани гарантират безопасност и практичност при ежедневно шофиране. Налични са повече и по-големи отделения за съхранение, особено в горната част на арматурното табло и на централната конзола. Арматурното табло се предлага и с новото управление на превключването на скоростите, наречено e-Toggle, което е практично и компактно. Интериорът е още по-изискан, тъй като е използван с нов плат или перфорирана кожа за седалките в зависимост от версията, както и нови декоративни елементи в цвят Liquid Palladium на страничните панели.

Новото Peugeot e-Traveller разполага със системи за свързаност от последно поколение, благодарение на функцията за огледално свързване на смартфон чрез Apple CarPlay или Android Auto. Автомобилът е оборудван със свързана навигация TomTom, при която системните актуализации се извършват онлайн по въздуха.

Снимка: Peugeot

Съдържанието на смартфона може да бъде управлявано през централния екран с безжична връзка с Apple Car Play и Android Auto. На централната конзола в предната част на новия e-Traveller се намира безжично зарядно устройство за смартфон. Има два USB-C входа на таблото, два USB-C входа на втория ред седалки и два контакта 12V.

Новото Peugeot e-Traveller е оборудвано с пълен набор от помощни средства за шофиране, като предупреждение за умора на водача, разпознаване на пътните знаци, асистент за поддържане на лентата, автоматично аварийно спиране с разпознаване на пешеходци и велосипедисти, ограничител на скоростта и др. Новият e-Traveller е снабден с адаптивен круиз контрол и много системи за подпомагане на шофирането.

Снимка: Peugeot