Френската компания Renault обяви, че новото пето поколение на модела Scenic ще бъде електрически кросоувър. Неговата световна премиера ще се състои на изложението IAA Mobility 2023 в Мюнхен на 4 септември.

Повече от месец преди този дебют, французите разкриват окончателния силует на новия електрически кросоувър Renault Scenic E-Tech под специално проектиран камуфлаж.

В момента няколко предварително произведени автомобила от новия Scenic E-Tech кръстосват европейските пътища, водени от инженерите на Renault. Предсерийните автомобили с камуфлажна маскировка са произведени в завода на Renault във френския град Дуе.

Снимка: Renault

Новият Scenic ще бъде вторият изцяло електрически модел от офанзивата на Renault в C-сегмента. Камуфлажната маскировка представлява елегантно взаимодействие на линии и шарки, взети от новото лого на Renault, с намигване към дизайна, създаден преди това за Megane E-Tech Electric.

Новото електрическо Renault Scenic E-Tech е продължение на прототипа Scenic Vision, представен през миналата година, превръщайки се в първият сериен електромобил, който въплъщава новата стратегия за устойчиво развитие на марката чрез нейните три стълба - околна среда, безопасност и приобщаване.

Снимка: Renault