Новото Renault Master спечели отличието "Ван на годината" 2025, връчвано от журито на конкурса "Международен ван на годината" (IVOTY). Неговият аеродинамичен дизайн и новата мултиенергийна платформа задават нов стандарт на пазара и го правят най-ефективното превозно средство в неговия клас сред цялата гама, задвижвана с двигатели с вътрешно горене, електричество и водород. Новото Renault Master е петият ван на Renault, който печели тази награда. Тя се нарежда до отличието "Автомобил на годината", спечелено от Renault Scenic E-Tech electric през февруари.

Снимка: Renault

Renault Master получи своята награда на церемонията по връчване на отличието "Международен ван на годината" 2025 (IVOTY) по време на изложението IAA Transportation в Хановер. Моделът беше избран единодушно от жури с експерти, представляващи 25 европейски държави.

"Журито на IVOTY беше впечатлено от напълно новия дизайн и високите нива на технология и иновации, разработени за новата гама на Master, която се отличава с усъвършенствана аеродинамика, увеличена практичност и подобрена ефективност, пространство, безопасност и комфорт. Освен това новата му модулна платформа позволява внедряване на силови агрегати, работещи с дизел, електричество и водород. Всички атрибути, които отговарят на критериите за наградата. Новото Renault Master е готово е за предизвикателствата на бъдещето. Поздравления за Renault Light Commercials за това достойно заслужено постижение", каза Джарлат Суини, председател на журито на конкурса "Международен ван на годината".

Снимка: Renault

"Това е чудесна награда и истинско признание за всички екипи, които работиха по този проект. Новият Master е отличен пример кое прави лекотоварните автомобили на Renault невероятни повече от 120 години: те са иновативни, разрушаващи статуквото, мултиенергийни и проектирани да бъдат персонализирани по практически безкрайни начини, за да отговорят на индивидуалните желания и потребности на всички наши бизнес клиенти", сподели Хайнц-Юрген Льов, старши вицепрезидент за марката Renault Лекотоварни превозни средства.

Снимка: Renault

Новото Renault Master е петият ван на марката, който печели това известно отличие, след Renault Master II (1998 г.), Renault Trafic II (2002 г.), Kangoo Z.E. (2012 г.) и Kangoo Van III (2022 г.). След Renault Scenic E-Tech electric, провъзгласено за "Автомобил на годината" през февруари, сега Renault бележи двойна победа с отличията "Автомобил на годита" и "Ван на годината". Предишният път, когато марката печели две поредни награди, е преди 27 години с Renault Scenic I и Master II.