Четвъртото поколение на Renault Master дебютира у нас с три варианта на 2,0-литровия 4-цилиндров турбодизелов двигатели Blue dCi с мощност съответно 130 к.с., 150 к.с. и 170 к.с. к.с. Новото Renault Master е конструирано върху нова мултиенергийна платформа, покриваща всички нужди и съвсем скоро предстои и лансиране на 100% електрическа версия.

Вижте как изглежда новото Renault Master  >>  >>  >>

Renault оптимизира автономния пробег на вана, като данните за ефикасността му включват значително намаление на емисиите CO2 и разхода на гориво. Дизеловите версии изразходват значително по-малко гориво, средно до 1,5 литра по-малко на 100 км, и отделят по-малко емисии на CO2, с 39 грама по-малко на км или под 200 грама на км. Трансмисията може да бъде 6-степенна механична скоростна кутия или ефективната нова 9-степенна автоматична скоростна кутия.

Снимка: Renault

Новото Renault Master се лансира в България с обширна гама, покриваща всички изисквания с най-добрата в класа ширина и дължина на товарене. Гамата включва 20 силуета на каросерията, вариращи от ванове с товарен капацитет от 11 до 22 куб.м, с 40 мм по-широк отвор при плъзгащата се странична врата и със 100 мм по-дълги товарни зони, които са най-дългите в категорията.

Новият Master предлага ванове с максимална допустима маса в натоварено състояние от 4 тона и невиждана досега в сегмента теглителна сила без да се прави компромис с управлението дори при високи скорости. По-късото междуосие и преработената предна ос осигуряват безпрецедентна маневреност плюс оптимален радиус на завой, по-къс с 1,5 метра в сравнение с предходния модел.

Снимка: Renault

Новото Renault Master прави управлението в градска среда далеч по-удобно. Клиентите могат да избират между няколко дължини на автомобила, включително и версия L3 за градско шофиране и редица възможности за трансформация. Версията платформа с кабина с ниска рама служи като допълнителна основа за доработка и дава възможност за надграждане с по-широк кръг трансформации, както и монтирането на по-голям фургон.

Новото Renault Master е проектирано да стига по-далеч, да товари повече и да изразходва по-малко. Впечатляващият дизайн на модела се отличава със силна индивидуалност и модерно усещане към ежедневните задължения на всеки професионалист. Новият ван е надежден, издръжлив и безопасен.

Снимка: Renault

Клиентите имат избор от 7 цвята на каросерията като стандартно оборудване и над 300 възможни специални нюанса. Отличителният дизайн се допълва от високо ниво на свързаност. Четвъртото поколение на Master включва 10-инчов екран и безжична съвместимост с Android Auto и Apple CarPlay. Модерната мултимедийна система OpenR Link е с вградени услуги на Google с над 50 приложения от Google Play, навигация с Google Maps и естествено гласово взаимодействие с Google Assistant. Като допълнително оборудване са на разположение различни други свързани услуги и безжични зарядни устройства за смартфони.

Снимка: Renault

Новото Renault Master е оборудвано с новата електронно асистирана система за динамично управление на спирачното усилие, която повишава ефективността независимо от натоварването на вана, намалява наполовина времето за спиране и подобрява удобството за водача. Системата запазва спирачната ефективност и усещането за педала непроменени, независимо какво тегло превозва ванът. Тя задейства автоматичната система за аварийно спиране по-рано и подобрява рекуперацията на спирачната енергия, като увеличава пробега на електрическия вариант.

Снимка: Renault

Новото Renault Master разполага с набор от 20 системи в помощ на водача, които осигуряват оптимална безопасност на хората в автомобила и около него. Активните функции за безопасност са в режим на повишена готовност и включват системи за странична стабилност, автоматично аварийно спиране и подпомагане на стабилността на ремаркето. Те са придружени от интелигентна система за подпомагане на скоростта, която помага на водача да остане в рамките на ограничението.

Цените на новото Renault Master в България започват от 63 990 лева за версията платформа с кабина, версията шаси с кабина започва от 71 490 лева, товарният ван стартира от 75 590 лева, а версията товаропътнически ван с 6+1 места започва от 82 990 лева. Поръчките вече са отворени в дилърствата на марката в страната.