Легендарната британска марка MINI разкри интериора на следващото поколение на малкия очарователен хечбек. В средата на арматурното табло на новия Cooper ще бъде внедрен кръгъл OLED дисплей с диаметър от 24 см.

Това е първият в индустрията дисплей с такъв размер, който включва OLED технология и ще направи своя дебют в моделите MINI от следващо поколение, използващи новата операционна система MINI 9.

Снимка: MINI

Най-новата версия на софтуера за информация и развлечения на BMW Group е базирана на софтуерен код за Android. Новият кръгъл дисплей също ще послужи за база на новата навигационна система на MINI, която осигурява планиране на маршрута за електрическите версии на новия Cooper с оптимизирано зареждане.

За целта навигационната система ще получава някои от новите функции, като например триизмерни карти с реален изглед. Новият кръгъл екран осигурява достъп до така наречените режими на изживяване на MINI - Core, Green и Go-Kart, всеки от които има свой собствен специфичен дизайн на интерфейса и допълнителни светлинни и звукови ефекти. Централният дисплей в новото MINI е кръгъл и за първи път ще бъде изпълнен с кръгло съдържание.

Новият интелигентен гласов асистент се активира с фразата Hey Mini и осигурява бърз и лесен контрол чрез гласови команди на функции като навигация, телефония, радио и температура на климатика.

Опционалната 5G свързаност гарантира, че новият интерфейс може бързо да се актуализира безжично по въздуха, което трябва да се прави няколко пъти в годината. Високоскоростната свързаност осигурява достъп до свързания магазин на MINI, където могат да се изтеглят различни приложения, включително игри AirConsole, приложения за видео стрийминг, Spotify и други.

Новото MINI обещава безпогрешен звук за изцяло електрическите модели, който включва нови звуци при шофиране в салона, различни звуци за различните режими на изживяване и 30 нови звукови сигнала с информация и предупредителни функции.

Изцяло новото електрическо MINI Cooper ще дебютира по-късно през тази година.

Снимка: MINI