Тестовете на новото MINI Countryman продължават. Последната фаза от изпитанията на новия кросоувър отведе бъдещия модел по следите на Джеймс Бонд от филма "Скайфол". Новото MINI Countryman със задвижване на четирите колела ALL4 доказва не само своята спортна динамика на шофиране, но и колко бързо може да се избяга от ежедневието за едно приключенско пътуване през шотландските планини.

Тъмнозелени поляни, ярко слънце и проливен дъжд се редуват през минута, към това се добавят сензационни гледки към необятния пейзаж. Шотландските планини са място на природни чудеса и винаги са очаровали посетителите. Между високите около 1000 метра планини с характерната им пирамидална форма, реки и езера се врязват дълбоко в древните скали на този потопен в историята регион.

Снимка: MINI

Шотландците наричат своите кристално чисти езера лох, а езерото Лох Ломонд се намира в едноименния национален парк. Това е идеалната дестинация за взискателни тестове с готовото за приключения изцяло ново трето поколение на MINI Countryman.

Вижте снимките от тестовете на MINI Countryman в Шотландия  >> >> >>

Пътуването стартира в малкото селище Стърлинг. От височината на замъка Стърлинг в Шотландия, гледката се простира далеч в планините на националния парк Лох Ломонд. Замъкът Стърлинг се споменава за първи път в документи през XII век. Той процъфтява при ранното кралско семейство на Стюарт през Ренесанса.

Снимка: MINI

От Стърлинг продължавате на север по A84 и A85 през гъста гора и тъмносини езера до малкото селце Мид Ликс. Разклонението от A827 предлага възможност да се отклоните към североизточната планинска верига покрай бреговете на Лох Тей. Тук новото MINI Countryman за първи път може да демонстрира своята комфортна и спортна динамика на управлението по криволичещия маршрут през планините.

Под Бен Лаверс - с 1214 метра един от най-високите в региона - впечатляващият язовир със същото име с дължина от 344 метра прегражда водите на околните планински реки. Точно след моста над Глен Итив, тясна пътека води на юг покрай буйната река с многобройни водопади, все по-дълбоко и по-дълбоко в долината.

Снимка: MINI

Река Итив е известна като един от най-предизвикателните маршрути за каяк в Шотландия. Затова не е чудно, че Даниел Крейг, като таен агент 007, също избира маршрута по брега за грандиозно приключение във филма за Джеймс Бонд "Скайфол", за да изпревари преследвачите си.

На връщане на юг офроуд гумите на MINI Countryman ALL4 несъмнено са по-добри на неравни терени в сравнение с тези на британския спортен автомобил на най-известния агент в света.

Снимка: MINI

Обратно по A82 към Арочар, водопадите на Фалох предлагат специална гледка. Оттук маршрутът продължава на юг, като Лох Ломонд е винаги отляво, докато A83 се разклони на запад към Лох Файн. Това е най-северният край на фиорда Клайд, който се врязва дълбоко в този участък от брега от Атлантическия океан. Приливите могат да се усетят чак до пристанището на Глазгоу, а свързаните с океана течения правят водите на Лох Файн особено свежи и богати на безкрайни гледки към морето и планините.

Снимка: MINI

Новото MINI Countryman с пет врати и гъвкав интериор е най-големият модел на новото семейство модели на MINI води марката към една нова ера на мобилност с нулеви локални емисии. С опционалното си двойно задвижване мощният авантюрист осигурява сигурна и неограничена радост от шофирането и извън пътищата с твърди настилки.

Новото поколение на най-големия модел на MINI се движи напълно електрически и с нулеви локални емисии. MINI Countryman E развива 191 к.с., MINI Countryman SE ALL4 е първият електрически автомобил на марката с двойно задвижване.

Снимка: MINI

Двата електромотора на предната и задната ос развиват мощност до 313 к.с. при временен режим Boost. Капацитетът на батерията е 64,7 кВтч. С прогнозния си пробег до около 450 км, новото MINI Countryman се чувства уверено както в центровете на градовете, така и при по-дълги пътувания.

С увеличената си с 13 см до 4,43 метра дължина, просторният авантюрист предлага още повече място и комфорт за пътниците. Височината е увеличена с близо 6 см до 1,61 метра и осигурява още повече пространство за главите.

Снимка: MINI

Стартът на производството на новото MINI Countryman започва още през 2023 година в завода на BMW Group в Лайпциг. Това ще е първият модел на MINI, който ще се произвежда изцяло в Германия.

Всестранният талант с нулеви локални емисии се вписва прекрасно в устойчивата производствена мощност на BMW Group в Лайпциг, един от най-модерните и устойчиви автомобилни заводи в света. Като пилотен проект на компанията за създаване на "зелен завод" тук се прилага дългосрочна, устойчива стратегия за генериране и потребление на енергия.

Снимка: MINI

Основният екип от работници от 5600 човека произвежда около 1000 автомобила дневно. Новото MINI Countryman се произвежда в Лайпциг заедно с BMW Серия 1, BMW Серия 2 Gran Coupe и BMW Серия 2 Active Tourer. Тази локация ще се превърне в първия завод, в който заедно се произвеждат автомобили на марките BMW и MINI, и който отново демонстрира максимална гъвкавост.