Новото осмо поколение на седана BMW Серия 5 ще бъде пусната на пазара през есента на 2023 г. Едновременно с това ще се появи и широката гама от специфични аксесоари от BMW M Performance. С тези детайли притежателите на новото BMW Серия 5 и изцяло електрическото BMW i5 ще могат да изострят спортния външен вид на своя автомобил и да му придадат индивидуален характер с части за фабричен тунинг от M Performance.

Гамата в областта на аеродинамиката, интериора и шасито включва широк набор от опции и компоненти за персонализация с цел максимална производителност.

Вижте компонентите за фабричен тунинг от BMW M Performance  >>  >>  >>

Висококачествените аеродинамични и екстериорни компоненти BMW M Performance придават на спортния, елегантен бизнес седан още по-атлетично излъчване. Те са специално разработени за новия седан BMW Серия 5 и новото BMW i5 с М-спортен пакет или M-спортен пакет Pro и се вписват перфектно в геометрията и дизайна на автомобила.

Оригиналните аеродинамични и екстериорни компоненти BMW M Performance винаги са тествани и одобрени съгласно строгите насоки за качество на BMW Group. Тъй като те вече са хомологирани с цялото превозно средство, не е необходимо отделно вписване в одобряващия орган.

Снимка: BMW

Всички карбонови компоненти са изработени от пластмаса, подсилена с въглеродни влакна, която е запечатана с прозрачно покритие за висококачествено покритие и изостря спортния вид от всички страни.

В предната и задната част на каросерията предната приставка M Performance Carbon от четири части, задният спойлер M Performance Carbon Pro и задният дифузьор M Performance от три части, изработен от арамид, осигуряват характерния спортен външен вид. Грундиран заден спойлер M Performance също се предлага като опция.

Снимка: BMW

Плавните и динамични линии на новото BMW Серия 5 и новото BMW i5 са подчертани от карбоновите странични прагове M Performance, които придават на автомобила още повече дължина и дълбочина в профила, както и новите ивици в черен матов цвят Frozen Black.

Акцентиращите ленти с дигитален печат са в цвят матов антрацит и носят надпис M Performance. Също така ново в гамата и друг акцент в профила на автомобила е фолиото на страничните прагове M Performance, което се състои от отличителна извита линия в матово сиво. Тя минава под вратите и осигурява елегантен цветен акцент, особено върху черните странични прагове.

Снимка: BMW

Гамата от висококачествени външни компоненти се допълва с M-карбонови капачки на външните огледала и M Performance арамиден капак на антената. Капакът на антената е изработен от пластмаса, подсилена с арамидни влакна е функционален акцент върху покрива на автомобила, който му придава още по-спортна визия.

Карбоновата капачка на резервоара M Performance се предлага и за двигателите с вътрешно горене, и за Plug-in хибридните версии на новото BMW Серия 5.

Снимка: BMW

За новото BMW Серия 5 и изцяло електрическото BMW i5 са налични M Performance джанти от лека сплав, които предлагат идеални условия за спортен стил на шофиране и впечатляващ дизайн. Предлагат се комплекти джанти с размери 19 и 21 инча.

Пълният комплект колела с 21-инчови алуминиеви джанти M Performance с дизайн на кръстосани спици се предлага за всички типове задвижване в M Bicolor Jet Black с покритие с висок блясък или в M Frozen Midnight Grey. Също така налични за всички варианти на модела са 19-инчовите алуминиеви джанти M Performance с Y-образен дизайн в матово черно.

Снимка: BMW

За всички варианти на задвижване, налични за новото BMW Серия 5, с изключение на BMW i5 M60 xDrive, се предлага съответният пълен зимен комплект колела, който може да бъде оборудван и с вериги за сняг. Допълнителните колела се съхраняват в чантите за гуми M Performance. Комплектът от четири чанти предлага място за колела с размери от 17 до 22 инча и е украсен с надпис M Performance.

Снимка: BMW

20-инчовата спирачна система M Performance осигурява ефективността на забавяне, необходима за спортен стил на шофиране. Боядисаните в червено спирачни апарати с четирицветно М-лого се забелязват във връзка с отворения дизайн на 21-инчовите джанти от лека сплав.

Спортната спирачна система намалява скоростта с 6-бутални алуминиеви спирачни апарати отпред и 1-бутални спирачни апарати отзад. Свързаните вътрешно вентилирани и перфорирани леки спирачни дискове M Performance осигуряват подобрена термична устойчивост и по този начин по-голям спирачен ефект при екстремни условия, като например при използване на състезателна писта.

Снимка: BMW

Веднага щом отворите вратите на новото BMW Серия 5 и новото BMW i5, правят впечатление карбоновите лайстни на праговете M Performance и дават безпогрешна индикация за динамичната ориентация на новия бизнес седан. Специалните стелки, изработени от велур с кантове от изкуствена кожа и декоративни шевове в контрастни цветове, също внасят спортно усещане в пространството за краката.

Двете предни стелки на комплекта от четири части също имат бродирани надписи M Performance върху платнената вложка и флагче в типичните M-цветове. Поради това велурените стелки пасват перфектно на съществуващата продуктова гама и допълват висококачествения външен вид.

Снимка: BMW