Новото Audi Q6 e-tron направи ефектна премиера в България. Събитието впечатли публиката с визуални и звукови ефекти, които разкриха основните характеристики на електрическата мобилност - електрическа мощност, комфорт, ориентация към шофьора и голям пробег. Ефектното събитие представи електрическия модел на марката пред многобройни клиенти, фенове и представители на медиите в София в киноцентър "Ню Бояна".

Новото Audi Q6 e-tron с ефектна премиера в България

Снимка: Порше БГ

"Audi е марката, която безрезервно инвестира в електрическа мобилност. Бъдещето на тази мобилност ни конфронтира с поредица от въпроси, на които новият модел Audi Q6 e-tron дава отговори", каза изпълнителният директор на Порше БГ, Флориан Пупетер.

Лъчезар Георгиев, бранд мениджър Audi, представи иновативните технологични решения, които предлага моделът за крайния клиент и най-вече безспорното предимство на съчетанието между комфорта на премиум автомобил с дълъг пробег от до 625 км на изцяло електрическо задвижване. Това неоспоримо конкурентно предимство на модела беше изведено като основно послание на събитието "Audi Q6 e-tron, спътник способен да те отведе отвъд очакваното".

Изпълнителният директор на Порше БГ - Флориан Пупетер и Лъчезар Георгиев, бранд мениджър на Audi, представиха новото Audi Q6 e-tron

Снимка: Порше БГ

Audi Q6 e-tron е първият сериен модел, изграден на електрическата платформа Premium Platform Electric (PPE) и e следващата стъпка от трансформацията на компанията в доставчик на електрическа мобилност от висок клас. Със своята продуктова същност електрическият SUV въплъщава девиза "Напредък чрез техника". Моделът се характеризира не само с впечатляващите си характеристики при шофиране и зареждане, но и с повишената си ефективност и голям пробег.

Новото Audi Q6 e-tron

Снимка: Порше БГ

Новото Audi Q6 e-tron олицетворява типичната за Audi форма на SUV с доразвит, специфичен за e-tron дизайнерски език. Новата философия на дизайна в интериора, както и авангардните технологии, които празнуват своята премиера в новия модел, отварят следващата глава на електрическата мобилност за марката с четирите пръстена на емблемата и пренасят девиза "Напредък чрез техника" във всекидневието.

Новото Audi Q6 e-tron

Снимка: Порше БГ

С моделната серия Q6 e-tron, електрическата мобилност за първи път идва от завода в Инголщат. Моделите Audi Q6 e-tron и SQ6 e-tron са на цени за България, започващи от 139 651 лева и 189 554 лева, като ще бъдат доставени на клиентите през третото тримесечие на 2024 г. През първата половина на юли моделът ще бъде представен в дилърската мрежа на марката в страната с възможност за тестово шофиране.