Автомобилният гигант Ford и Allego - водеща общоевропейска обществена мрежа за бързо и ултрабързо зареждане на електрически превозни средства, обявиха стратегическо партньорство за предоставяне на ултрабърза инфраструктура за зареждане на стотици представителства на Ford в цяла Европа.

Новото сътрудничество допълнително ще разшири удобните и надеждни решения за зареждане за клиенти на електрически превозни средства на Ford, включително новия електрически Explorer, тъй като американската марка се стреми към изцяло електрическа гама от пътнически и търговски превозни средства в Европа до 2035 г.

Ford Explorer & Allego

Снимка: Ford

Клиентите на Ford вече могат да поръчат кросоувъра Explorer, първият електрически лек автомобил на Ford, проектиран и произведен в Европа. Ултрабързите зарядни станции Allego в представителствата на Ford ще осигуряват зареждане с мощност до 400 кВт и ще бъдат достъпни за водачите на електромобили денонощно. Те са съвместими с превозни средства, които предлагат възможност за зареждане с постоянен ток, независимо от производителя.

Клиентите на Ford ще се възползват от преференциални тарифи, когато плащат за таксуване с помощта на своята карта за зареждане FordPass, приложението FordPass или Plug & Charge, като шофьорите на другите марки автомобили могат да плащат с дебитна или кредитна карта.

Ford Explorer & Allego

Снимка: Ford

"Ford вярва, че инфраструктурата за зареждане е един от ключовете за даване на доверието на потребителите да преминат към електричество. Новото ни партньорство с Allego ще направи зареждането по-бързо и по-удобно за нашите клиенти и ще насърчи повече водачи от всякога да обмислят предимствата на нулевите емисии, докато шофират в превозни средства като нашия нов електрически Explorer", сподели Йорг Хофмайстер, ръководител на отдела за зареждане и енергия във Ford Model e в Европа.

Ford Explorer & Allego

Снимка: Ford

"Allego продължава да разширява мрежата си, за да отговори на търсенето на зареждане, което идва с повече електромобили на пътя. Автомобилни производители като Ford се засилват, като произвеждат по-голям избор от електромобили, тъй като европейският пазар изцяло преминава към електрически. Чрез оборудването на тези представителства на Ford с технологията за ултрабързо зареждане на Allego, преминаването към електричество ще стане само по-лесно и по-достъпно за водачите в цяла Европа", каза Матийо Боне, главен изпълнителен директор на Allego.

Ford Explorer & Allego

Снимка: Ford