Южнокорейската компания Hyundai разкри как ще изглежда обновения бестселър Tucson (изговаря се Тусон). Новият Tucson е фейслифт на модела от 2020 г. и се очаква да влезе в производство през първата половина на 2024 г. Премиерата на модела за европейския пазар е планирана за началото на следващата година.

Новият кросоувър запазва футуристичната визия на настоящия модел от 2020 година, но се отличава с по-изискан и внушителен външен дизайн, който му придава по-спортен и динамичен вид на екстериора. Предната част на новия Tucson включва смело взаимодействие на тънки линии и геометрични форми в радиаторната решетка, допълнени от скрити дневни светлини.

Снимка: Hyundai

Бронята и предпазните плоскости се простират от едната страна до другата, създавайки динамична и визуално по-широка стойка. Преработените алуминиеви джанти допълнително подчертават динамиката на кросоувъра и подобряват цялостните му пропорции. Отзад предпазните плоскости са интегрирани в лайстната на бронята и са увеличени в хоризонтална посока, като засилват впечатлението за по-голямо междуосие на модела. Елегантната форма на задната част създава усещане за стабилност и баланс.

Интериорът на новия Hyundai Tucson се фокусира върху простора и практичността, като ги постигна чрез изчистен хоризонтален дизайн, който създава усещане за по-голямо пространство.

Снимка: Hyundai

Арматурното табло е напълно променено и подобно на модела IONIQ 5 се състои от групиране на два 12,3-инчови екрана в един корпус. Логото на Hyundai на волана е заменено с четири точки, което е морзовата азбука за буквата H. Панелът за регулиране на климатичните настройки също е обновен и изненадващо приятно има повече конвенционални бутони от преди.

Освен стандартните бутони, забелязваме два въртящи се бутона с вградени екрани за климатика, плюс още два сребристи бутона за силата на звука и други настройки. Централните вентилационни отвори са по-тънки от преди и създават илюзията за непрекъснат вентилационен отвор по цялото табло, като се сливат с външните вентилационни отвори.

Снимка: Hyundai

Колкото повече гледаме таблото, толкова повече промени можем да забележим. Например селекторът на скоростите е преместен на кормилната колона. Това е позволило на дизайнерите на Hyundai да преосмислят централната конзола, като са интегрирали голяма подложка за безжично зареждане на смартфон, две големи поставки за чаши и редица бутони пред тях.

Хубавите шевове на тапицерията на вратите и таблото, както и перфорираната кожа на седалките създават усещането за автомобил от по-висок клас. Лесната интеграция на съвременни технологии осигурява хармонично съчетание на функционалност и естетика, създавайки приятно изживяване.

Снимка: Hyundai

Първият Hyundai Tucson дебютира преди две десетилетия и оттогава моделът се превърна в глобален бестселър във възникващия сегмент на компактните SUV. За това време Hyundai Tucson доби непоклатима популярност сред европейските клиенти.

Според глобалната компания за проучване на автомобилния пазар JATO Dynamics, Tucson е най-продаваният автомобил в сегмента на компактните SUV в Европа през 2022 г. Със своя изискан дизайн и усъвършенствани технологии, новият Hyundai Tucson е готов да продължи това наследство на глобален лидер в сегмента.