Подразделението на Ford за лекотоварни автомобили - Ford Pro, разкри изцяло новия компактен ван Transit Connect, допълвайки новата гама електрифицирани превозни средства за бизнеса в Европа.

Усъвършенстваните и ефективни варианти на задвижване включват първия plug-in хибрид Transit Connect, който предлага на бизнеса 110 км електрически пробег, както и възможност за бързо зареждане с променлив ток и постоянен ток. Новият Ford Transit Connect ще може да се поръча през пролетта на 2024 г., а първите доставки на клиенти ще се осъществят от лятото на тази година.

Вижте новия Ford Transit Connect в различни варианти  >>  >>  >> 

Клиентите също така ще се възползват от подобрен капацитет за носене и капацитет с товарни обеми до 3,7 куб.м и трансформираща нова концепция за седалки за моделите Kombi. Допълнителните функции включват нова опция за интелигентно задвижване на четирите колела, свързан дигитален кокпит и най-широкия набор от усъвършенствани системи за подпомагане на водача на новия Ford Transit Connect.

Снимка: Ford

Независимо дали става въпрос за малък бизнес или базиран в града автопарк, операторите на новия Ford Transit Connect могат да ускорят производителността си чрез поддръжка на Ford Pro, включително софтуер, обслужване и гъвкави финансови планове, както и специално решение за автопарка за телематиката.

"През последните две години електрифицирахме семейството на Transit, за да помогнем на всеки тип клиенти да ускорят продуктивността си и да електрифицират бизнеса си. Нашият изцяло нов Transit Connect е друга ключова стъпка в тази мисия", каза Ханс Шеп, генерален мениджър на Ford Pro за Европа. "Новият plug-in хибрид на Transit Connect и опциите за задвижване на четирите колела, технологичният интериор и поддръжката от Ford Pro създават сериозна работоспособна машина в стилна и компактна каросерия".

Снимка: Ford

Изцяло новият модел е част от най-силната гама компактни ванове на Ford Pro, като третото поколение на популярния компактен ван Transit Connect, заедно с изцяло новия Transit Courier и предстоящия електрически E-Transit Courier.

Новият Transit Connect на Ford Pro влиза в производство през пролетта на 2024 г., като първоначалните доставки на дизеловия ван са планирани за лятото на тази година като част от поетапен план за стартиране. Новият Transit Connect plug-in хибрид ще се присъедини към гамата преди края на годината, като моделите със задвижване на четирите колела и Kombi ще попълнят гамата в началото на 2025 г.

Електрифицираната гама Transit на Ford Pro в Европа

Новият Transit Connect plug-in хибрид е последният модел от Ford Pro, който електрифицира семейството на Transit в Европа, след представянето на водещия в сегмента E-Transit, електрическия E-Transit Custom - първата версия на ток в Европа на най-продавания 1-тонен ван и E-Transit Courier.

Ford Transit Connect PHEV

Снимка: Ford

Напълно новата гама от задвижващи системи за Transit Connect се ръководи от първата по рода си plug-in хибридна задвижваща линия на модела. Хибридната системата свързва 1,5-литров бензинов турбодвигател EcoBoost с високоволтова батерия и електрически мотор, за да достави комбинирана мощност от 150 к.с. и въртящ момент от 350 Нм чрез 6-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител. Максималният полезен товар е 770 кг, а допустимото тегло на прикачено ремарке е 1400 кг.

Transit Connect plug-in хибрид PHEV има целеви електрически пробег до 110 км и в електрически режим EV все още може да достави до 330 Нм въртящ момент за градско теглене на товари. Клиентите могат да заредят батерията с 50 кВт DC бързо зарядно устройство, ако е необходимо, или да презаредят напълно с помощта на бордовото зарядно устройство 11 кВт AC между смените.

Ford Transit Connect PHEV

Снимка: Ford

Три режима на задвижване спомагат за оптимизиране на използването на енергия. Режимът EV Now е за шофиране само с електрически мотор, режимът EV Auto балансира между електрическия и бензиновия двигатели, за да отговаря най-добре на условията на шофиране, а режимът EV Later е предвиден за да спестите електроенергия за по-късно, което е полезно на магистрали, преди да стигнете до града.

Възможност за носене на товари

Ford Pro предлага модела Transit Connect с опции за късо или дълго междуосие в двуместен ван или 5-местен вариант с каросерия тип Kombi, така че да обслужва широк спектър от изисквания на клиентите на компактни ванове. Новият дизайн на товарната площ на вана осигурява увеличен товарен обем от 3,1 куб.м или 3,7 куб.м в зависимост от избора на междуосие.

Максималният полезен товар е 820 кг, а капацитетът за теглене от 1500 кг позволява на клиентите да теглят широка гама от оборудване, за да поддържат своя бизнес. Transit Connect Kombi въвежда нова революционна концепция за гъвкави места за сядане, която позволява бързо и лесно да прекроите превозното си средство от удобен 5-местен автомобил към способен работен двуместен ван.

Ford Transit Connect PHEV

Снимка: Ford

Задната седалка лесно се сгъва напред и нагоре за секунди, за да увеличи товарния обем до 2,5 куб.м (L1) или 3,1 куб.м (L2), като моделите L2 имат място за два европалета. В сгънато положение задните седалки образуват защитна преграда в цяла височина и гарантират, че пътниците на предните седалки се възползват от изискано шофиране.

Поддръжката от Ford Pro може да помогне на операторите на Transit Connect да ускорят производителността чрез максимизиране на времето за работа и намаляване на разходите за притежание. Новият модел разполага със специално решение за клиентите на автопаркове, включващо устройство за свързване към софтуерните решения Ford Pro Telematics.

Снимка: Ford

Ford Pro Service също така предоставя поддръжка за поддръжка, предназначена да отговаря на нуждите на търговските клиенти, включително възможност за мобилно обслужване, която може да извърши 70% от задачите по поддръжка и ремонт в удобно за клиента време и място. Голям автомобилен парк в Обединеното кралство установи, че мобилното обслужване е допринесло за намаляване на времето за престой от 3 дни до само 2 часа за еквивалентна работа.

Ford Pro има повече от 200 партньора в цяла Европа в своята акредитирана мрежа Ford Pro Convertor. Тези партньори могат да доставят популярни конверсии на компактни ванове, включително охлаждане и стелажи с техническа поддръжка и одобрение от специалните автомобили на Ford Pro и се доставят със следпродажбено обслужване, еквивалентно на това на фабричен автомобил Ford Pro.

Ефективна нова гама задвижващи системи

Като алтернатива на новото plug-in хибридно задвижване PHEV, клиентите могат да изберат и 2,0-литров 4-цилиндров турбодизелов двигател EcoBlue с две мощности. Новата система за задвижване на четирите колела се предлага с двигател с мощност 122 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия. Клиентите могат да изберат същия двигател със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител за бързо и гладко превключване без загуба на въртящ момент.

Снимка: Ford

Базовият вариант със 102 к.с. е оборудван само с 6-степенна механична скоростна кутия и е само с предно задвижване. Ford Pro очаква изключително конкурентна горивна ефективност от 4,8 л/100 км, за да помогне на клиентите да намалят разходите за гориво. Наличието на интелигентно задвижване на четирите колела при изцяло новия Transit Connect ще повиши привлекателността на клиентите в скандинавските и алпийските региони по-специално, осигурявайки подобрено сцепление и увереност при предизвикателни метеорологични условия.

Усъвършенствана технология за първокласно изживяване

Стандартен за цялата гама на Ford Transit Connect в интериора е 10-инчовият дигитален инструментален панел с променливи конфигурации на основния дисплей, ограден от вторична информация за автомобила. Това е комбинирано с 10-инчов цветен централен сензорен екран с налична свързана навигация, за да се създаде стилен и продуктивен цифров кокпит.

Снимка: Ford

Шофьорите, които използват служебен телефон за навигация или за връзка с клиенти, могат да се възползват от безжичното свързване на Apple CarPplay и Android Auto с безжично зареждане на устройства в сериите Limited и Active. Зареждането на по-голямо оборудване като лаптопи или инструменти в движение също е лесно, тъй като USB-C портовете в кабината предлагат мощност до 45 вата.

Клиентите могат да избират като опция отопляеми предни седалки, сертифицирани от водещата група за здраве на гръбначния стълб AGR. Те разполагат с четирипосочни електрически лумбални и регулируеми удължени опори за крака за оптимален комфорт и се предлагат в комбинация с отопляем волан.

Снимка: Ford

Стандартните усъвършенствани системи за подпомагане на водача на Transit Connect включват асистент с автоматично аварийно спиране и предупреждение за челен сблъсък, асистент за предотвратяване или смекчаване на сблъсъци с други участници в движението и много други. Камерата за задно виждане и информационната система за мъртвата точка с предупреждение за кръстосано движение са стандартни за моделите от високото ниво на оборудване за още по-голяма увереност на водача при маневриране.

При изцяло новия Transit Custom, предупреждението за излизане от автомобила може да помогне за предотвратяване на инциденти с други незабелязани участници в движението. Допълнителни опционални технологии включват асистент за управление с ремарке, за да помогнат на водачите да маневрират с ремарке без рискове. Системата използва сензори и камера за обратно виждане, за да помогне на водача да насочва интуитивно ремаркето с бутон за управление на дигиталния дисплей, а не с волана.

Снимка: Ford

Новият Transit Custom предлага завладяващи опции за автопаркове, занаятчии и клиенти за лична употреба. Предлага се в три нива на оборудване. Базовото ниво Trend се предлага се за модели ванове и комби, насочени към купувачи с автопарк и цени на разходите. Второто ниво Limited е луксозен ван със 17-инчови алуминиеви джанти и работна повърхност в облегалката на пътническата седалка. Най-високото ниво Active е привлекателно и повдигнато комби със стил, вдъхновен от SUV, LED светлини и релси за багажник на покрива.