На изложението за мобилност в Токио Nissan представи електрическия прототип Nissan Hyper Force, който е финалният модел от иновативна серия, състояща се от пет концептуални автомобила. Компанията Nissan разкриваше по една електрическа концепция всяка седмица преди изложението, за да покаже способността си да направи прави широка гама от бъдещи превозни средства за всякакви потребители и да обогатява живота на хората с иновации и вълнение.

Снимка: Nissan

"Всичките пет концептуални автомобила, представени на изложението, са символи на бъдещето и въплъщават нашия основополагащ дух на компания с дръзки решения, която да прави това, което другите не правят", каза Макото Учида, президент и главен изпълнителен директор на Nissan.

"Ние напреднахме в нашите електрически иновации, преминавайки отвъд мобилността, за да създадем по-устойчив свят. Електрическите автомобили символизират нашето бъдеще за създаване на по-чист, по-безопасен и по-приобщаващ свят за всички, без да правим компромис със страстите и мечтите. Чрез силата на иновациите Nissan създава бъдеще, в което всеки може да се наслади на вълнението от мобилността", допълни Макото Учида.

Снимка: Nissan

Прототипът Nissan Hyper Force е изцяло електрически суперспортен автомобил с висока производителност, целящ да достави несравнимо удоволствие от шофирането, като същевременно предлага високо екологично представяне и комфорт за ежедневна употреба.

Вижте как изглежда електрическият Nissan Hyper Force  >>  >>  >>

В основата му е изцяло електрическо задвижване с висока производителност с изцяло твърдотелна батерия с оптимално балансиране на теглото, която може да генерира мощност от 1341 конски сили с прецизно и бързо ускорение.

Снимка: Nissan

Мощната притискаща сила, усъвършенстваната форма на технологията за управление на всички колела e-4ORCE на Nissan и олекотената каросерия, включваща карбон с висока якост, обещават еталонно завиване и изключително управление на писти и криволичещи пътища.

От Nissan не казват изрично, че изцяло електрическата концепция е предвестник на ново поколение GT-R, но силуетът и четирите кръгли задни светлини са издайнически признаци, че Nissan Hyper Force има гените на GT-R, личащи навсякъде. Белите и червените осветени блокове отпред са футуристична интерпретация на флагманския спортен автомобил на Nissan. Отдалеч тези пиксели изглеждат като умишлено замъглено лого на GT-R.

Снимка: Nissan

Външният дизайн на Nissan Hyper Force с неговите спортни пропорции е смесица от елегантни извивки, които се сливат безпроблемно със смела геометрия, която отразява представянето му. В целия дизайн на спортния модел са включени елементи, като например предните и задните светлини, които отдават почит на суперспортните автомобили на Nissan като GT-R.

Екстериорът постига високо аеродинамично представяне, което е разработено съвместно със състезателния екип на Nismo, генерирайки мощна притискаща сила. Двуслойната аеродинамична структура под предния капак осигурява както силна притискаща сила, така и висока ефективност на охлаждане. Междувременно двустепенният заден дифузьор оптимално контролира въздушния поток.

Снимка: Nissan

Предните калници и двата края на задното крило разполагат с уникална активна аеродинамична функция, докато новият плазмен задвижващ механизъм потиска отделянето на въздуха, за да увеличи максимално сцеплението и да минимизира повдигането на вътрешното колело по време на завиване. Леките ковани карбонови колела подобряват аеродинамиката и охлаждането на спирачките.

Концепцията разполага с два режима на шофиране - R - състезателен и GT - Grand Tourismo. Графичният потребителски интерфейс променя цвета и дисплея според режима и е проектиран да показва незабавно най-необходимата информация за водача в съответствие с обстоятелствата на шофиране. В режим R кабината свети в червено и създава интуитивен кокпит, центриран около водача, за да поддържа концентрацията му.

Снимка: Nissan

Панелите на арматурното табло се простират към мястото на водача, за да подобрят усещането в кокпита около него. Междувременно четири сателитни екрана около волана показват сцеплението и температурата на гумите, налягането на въздуха, температурата на спирачните дискове, разпределението на мощността и друга информация, безценна за състезанията. На една от официалните снимки се вижда, че проекционният дисплей показва 320 км/ч.

В режим GT кабината свети в синьо, а екраните около волана се отдалечават и се комбинират заедно, осигурявайки завладяващо изживяване с по-опростен интерфейс за информация и развлечения, включително климатик, аудиосистема, настройки на окачването и стабилизатора за комфортно шофиране. Окачването и стабилизаторите са проектирани така, че да могат лесно да се управляват на екрана по време на шофиране.

Снимка: Nissan

Седалките на водача и пътника отпред са изработени от леки, изключително твърди карбонови влакна, които позволяват удобно шофиране на дълги разстояния и са оборудвани с четириточкови предпазни колани.

Безопасността играе решаваща роля в уравнението на този концептуален автомобил. Благодарение на усъвършенстваното автономно задвижване и набора от сензори, настроени за спортно шофиране, Nissan Hyper Force е проектиран да гарантира високо ниво на безопасност както на обществени пътища, така и на пистата.

Снимка: Nissan

Повишаването на привлекателността на Nissan Hyper Force е иновативно изживяване с добавена реалност и виртуална реалност, което позволява безпроблемно шофиране както в реалния, така и във виртуалния свят. Когато автомобилът е спрян, водачът може да използва специална каска с визьори за виртуална реалност, която позволява навлизане в режим на шофиране на дигитална игра, допълнено с режими, които пресъздават състезания с времето или с онлайн състезатели.

Чрез използването на скелетни визьори за виртуална реалност, водачът може да се справи с дигиталните призраци на своите собствени постигнати времена, на приятели или дори на професионални водачи на писта, което позволява на потребителите безопасно да прокарат шофьорските си умения на писти в реалния свят.

Снимка: Nissan

Новият Nissan Hyper Force внася истинска промяна в жанра на мощните автомобили, като се грижи за непрекъснато развиващите се предпочитания на потребителите с екологично съзнание. Със своята екологичност, електрифицирана производителност и най-модерно оборудване за безопасност, тази концепция е визията на Nissan за следващо поколение на изцяло електрически суперспортен автомобил с висока производителност.