Най-скъпият Volkswagen Golf, представен преди броени дни, се разпродаде само за 8 минути след старта на продажбите онлайн. Произведеният в ограничено издание от 333 автомобила Golf R 333 Limited Edition струва минимум по 76 410 евро и има мощност на двигателя от 333 к.с. Това означава, че са продавани приблизително по 42 автомобила на минута от най-спортния Golf, което е своеобразен рекорд. Най-вероятно желаещите да притежават Volkswagen Golf R 333 са били много повече.

Снимка: Volkswagen

Основната идея на лимитираното издание на Volkswagen Golf R 333 е постигане на най-високата максимална мощност на двигателя от 333 конски сили и с максимален въртящ момент от 420 Нютон метра. Когато водачът свали крака си от газта и след това ускори отново, това позволява по-бързо натрупване на въртящия момент и значително подобрява реакцията на двигателя. Ускорението от 0 до 100 км/ч става само за 4,6 секунди, а максималната скорост е увеличена до 270 км/ч. Мощността се разпределя не само между предния и задния мост, но и между двете задни колела. Профилите за шофиране Drift и Special са предназначени за пистата "Нюрбургринг".

Снимка: Volkswagen

На външен вид новият Volkswagen Golf R 333 привлича вниманието с яркия си жълт цвят "Лайм" металик и с боядисания в черно покрив. Освен това този Golf R 333 има поставени дизайнерски стикери с лого 333 отстрани. Стандартното оборудване включва първокласни спортни седалки от кожа Nappa с вградени облегалки за глава и LED матрични фарове. Аудиосистемата от Harman Kardon с 8 високоговорителя и един субуфер с обща мощност 480 вата осигурява перфектен звук в салона.

Снимка: Volkswagen

Новият Volkswagen Golf R 333 Limited Edition е получил обширен пакет R Performance с титаниева изпускателна система от "Акрапович" и 19-инчови джанти "Ещорил" със състезателни гуми полуслик, които създават усещане за шофиране като в моторните спортове. Специалното издание е със задвижване на четирите колела. Освен това всеки Golf R 333 има последователен номер в салона.

Снимка: Volkswagen

Лимитираният Volkswagen Golf R 333 е оборудван с най-модерните системи за подпомагане на водача, които включват пътен асистент, системата за поддържане на лентата, асистент за екстремно спиране и адаптивен круйз-контрол с функция "Спри и тръгни". Ексклузивният Golf R 333 Limited Edition също се предлага с централна въздушна възглавница между водача и пътника и система с камера за задно виждане.

Снимка: Volkswagen

Производството на всички 333 автомобила във Волфсбург е планирано за септември тази година, така че първите модели да могат да бъдат предадени на клиентите от октомври. Клиентите на Golf R 333 Limited Edition могат да получат своя уникален автомобил директно от завода във Волфсбург (Германия) през октомври.

Снимка: Volkswagen