Италианската марка за луксозни автомобили Maserati достави на първия клиент своя най-мощен суперспортен автомобил само за писта - MCXtrema. Дебютът на новото Maserati MCXtrema се състоя в исторически момент на пистата "Лагуна Сека" по време на знаменитата Седмица на автомобилите в Монтерей. Този важен момент отбеляза първия път, когато Maserati MCXtrema стъпва на северноамериканска земя.

Вижте новото Maserati MCXtrema  >>  >>  >>

Новото Maserati MCXtrema, наричано "Звярът на Тризъбеца" със 730 конски сили, се завърна в Монтерей, този път на път за последната си спирка по време на обиколката на Седмицата на автомобилите в Монтерей. Новият суперспортен модел MCXtrema е предназначен да разчупи шаблона, като въплъщава ДНК-то на Maserati с динамично представяне, което определя всяко творение на емблематичната италианска марка. Тази лимитирана серия от само 62 броя, произведени в световен мащаб, съчетава изискан дизайн с несравнима състезателна динамика.

Снимка: Maserati

Пистата "Лагуна Сека" послужи за дебюта на състезателното Maserati MCXtrema в Северна Америка, задвижвано от 3,0-литровия V6 двигател с два турбокомпресора Nettuno, където той беше чут да оживява и да се състезава по пистата за първи път. Преди това Maserati MCXtrema претърпя серия от обстойни тестове, кулминиращи с тази доставка на премиерния екземпляр в края на лятото на 2024 г. Като се има предвид, че моделът е само за писта, беше подходящо първата доставка на клиента да се случи на една от най-известните писти в света по време на Седмицата на автомобила в Монтерей.

Снимка: Maserati

След дебюта си на щанда на Maserati, моментът на доставка беше подчертан от присъствието на главния тестови пилот на Maserati Андреа Бертолини, известен с успеха си в клас GT с четири световни титли на борда на легендарното Maserati MC12. Бертолини направи с MCXtrema първите си обиколки на емблематичната писта "Лагуна Сека", демонстрирайки възможностите на колата с новия собственик до него, преди да му предаде ключовете. Това церемониално предаване отпразнува забележителното пътуване на автомобила от концепцията до реалността, с водещата роля на Андреа Бертолини в неговото развитие чрез строги симулационни тестове.

Снимка: Maserati

"Да видим как MCXtrema оживява беше едно възнаграждаващо пътуване. Maserati представи концепцията си тук, в Монтерей, само преди година, а сега доставяме първата в Лагуна Сека", каза Джовани Сгро, ръководител на Maserati Corse. "Това беше труд с любов, с безброй часове упорита работа и отдаденост от нашия екип, споделена с нашите страстни клиенти. Когато решихме да разработим един от най-мощните автомобили на Maserati, ние също искахме да идентифицираме бъдещите 62-ама притежатели не като собственици, а като пазители на богато наследство".

Снимка: Maserati

Maserati MCXtrema показва върховете на автомобилната иновация, съчетавайки италианско майсторство с авангардни технологии. Този шедьовър само за писта е един от най-мощните автомобили на Maserati, разработен с обширен виртуален анализ, за да се осигури оптимално представяне. Бяха прекарани приблизително 200 часа в динамичния симулатор на Maserati, допълнени от 1000 часа подробен виртуален анализ в различни симулации. Maserati MCXtrema е създадено на базата на MC20 с подобрения на двигателя, като се отличава с безкомпромисно представяне на писта. Суперспортният модел е проектиран от Maserati Centro Stile и е произведен изцяло в Италия, съчетавайки красота с функционалност за превъзходна аеродинамика и управление.

Снимка: Maserati

Maserati реши да направи вселената на собствениците на MCXtrema още по-отличителна с клиентското изживяване MCXperience, предназначено да предложи серия от услуги, запазени за клиентите на "Звяра", като специален клуб за тях, за да се потопят напълно в състезателния свят на Maserati, заедно с професионалните пилоти и техниците в Maserati Corse Services. Новото MCXperience предлага и услугата Concierge (портиер) за достъп до преживявания на пистата, както и комплекта MCXtrema Racing, предназначен за пилоти от Maserati Centro Stile заедно със Sparco, световен лидер в техническото облекло и оборудване за моторни спортове, за да се почувстват като истински състезатели в Maserati MCXtrema.