Тетевенското курортно село Рибарица ще е домакин на дванадесетото юбилейно издание на "Трабант фест", в което ще участват близо сто автомобила. Любителите на марката ще се съберат на 6 юли (събота) в местността "Костина", съобщи за БТА организаторът Вълчо Стаменовски.

Участниците са от цялата страна. Атракция ще бъдат полицейски и противопожарен Трабант, напълно оборудвани. Най-старите автомобили, който ще участват във феста, са произведени през 1963 - 1964 г., добави Стаменовски.

Програмата включва конкурс за автентичност, за най-екстравагантен автомобил, състезание по майсторско управление на Трабант до 600 и над 600 кубика и драг по двойки.

Снимка: iStock by Getty Images

"На хората им доставя удоволствие. Стараем се да възстановим тези машини и хората им се радват и наслаждават", посочи Вълчо Стаменовски.

Той добави, че ще бъдат връчени много награди и купи, а всеки участник ще си тръгне с грамота и хубави емоционални спомени.

Фестът се организира от "Никсметал груп" - Ботевград, и "Национален клуб Трабант", със съдействието на Община Тетевен и спонсори.

След края на събитието на паметника на Георги Бенковски ще бъдат поднесени венци и цветя.