Mercedes-Benz украси розовия всъдеход G-класа с истински диаманти. Новият модел представлява ексклузивна модификация на култовия високопроходим автомобил G-класа, който получи дългото име Stronger Than Diamonds Edition. Неговата особеност беше използването на истински диаманти в декорирането на екстериора и интериора.

Вижте къде са поставени истинските диаманти  >>  >>  >>

Специалисти от фабричната програма за персонализация на автомобили Manufaktur работиха по проекта и измислиха ексклузивен розов нюанс за боята на каросерията - тя се нарича Rosewood Gray Magno. Фабричните дизайнери съчетаха нежния цвят на каросерията с черни джанти, а интериорът е тапициран с черна напа кожа от каталога на Manufaktur с контрастни розови шевове.

Снимка: Mercedes

Килимите с дълъг косъм осигуряват висок комфорт. Ръкохватката за захващане на предния панел от страната на пътника и осветените плочи на праговете от неръждаема стомана получават лога Stronger Than Diamonds Edition. Дизайнерите неочаквано обърнаха много внимание на бутоните на ключалките на вратите. Всеки метален бутон е снабден с общо 25 карата диаманти, а външните дръжки на вратите имат релефно диамантено лого. Автомобилният ключ е украсен със специална сребърна вложка с името на специалното издание и диамантена емблема.

Снимка: Mercedes

Технически Stronger Than Diamonds Edition повтаря Mercedes-Benz G500, което означава, че се задвижва от 4,0-литров V8-цилиндров бензинов турбодвигател с мощност 421 конски сили, комбиниран с 9-степенна автоматична трансмисия и задвижване на четирите колела. "Диамантената" версия ще бъде пусната в тираж от само 300 екземпляра на цена от 175 000 евро - една трета по-скъпа от стандартния модел с двигател V8.

Снимка: Mercedes