Maserati е единствената луксозна марка в рамките на концерна Stellantis и след положителното си финансово възстановяване, което започна през 2021 г., сега създава силен бизнес модел. Марката се проектира в електрическото бъдеще, за да засили водещата си позиция в луксозния сегмент чрез поддържане на производството в съответствие с уникалното си позициониране на пазара.

Повече от всякога Maserati вярва в бъдещата електрическа мобилност и в момента се организира във всички области, за да трансформира своята конкурентоспособност и да надхвърли нуждите на новия потребител. Базираната в Модена компания вече започна своето пътуване в новата електрическа ера, като разкри първите си два изцяло електрически модела - GranTurismo Folgore и Grecale Folgore, които вече се продават в Италия и на европейските пазари.

Maserati GranTurismo Folgore

Снимка: Maserati

Folgore идентифицира изцяло електрическата гама Maserati. Новото Maserati GranTurismo Folgore е истинска икона за марката, като предлага авангардни технически решения, извлечени от Формула Е. С моторния спорт в своите гени и корени в духа на чистото състезание, Maserati е първата италианска марка, която се състезава във Формула Е, считано от 2023 г.

Maserati GranCabrio Folgore трябва да бъде пуснат тази година, малко след версията си с бензинов двигател. Пътят към електрификацията ще продължи с новото Maserati MC20 Folgore през 2025 г., чисто нов голям електрически кросоувър през 2027 г. и следващото поколение на електрическото Quattroporte през 2028 г. Всички настоящи и бъдещи модели на марката са и ще бъдат изцяло проектирани, разработени и произведени в Италия.

Снимка: Maserati

В резултат на истинска комбинация от майсторство и иновация, Maserati ще потвърди отново връзката с корените си. Историческата централа в Модена, където в момента се произвеждат MC20 и MC20 Cielo, скоро ще освободи място за производството на версията Folgore на най-желаните суперспортни автомобили. Компанията Maserati е нетърпелива да гарантира, че нейните автомобили се отличават с най-атрактивния стил и детайли.

Заводът в Модена ще бъде домакин и на "Ателието на програмата за персонализация на Fuoriserie", запазено за създаване на модели на Maserati по поръчка. Вече са планирани последователни инвестиции в нови съоръжения в рамките на завода и в специфични обучения за нов персонал, работещ по програмата за персонализация на Fuoriserie (Направен по поръчка).

Снимка: Maserati

Maserati е първата италианска луксозна марка, която разработва и произвежда изцяло електрически автомобили, преминава през устойчив дългосрочен печеливш план за растеж, фокусиран върху последователна еволюция на марката и продукта.

Гамата на Maserati е изцяло проектирана, разработена и произведена в Италия, обслужвайки повече от 70 страни по света с 86% износ. Италианският град Модена продължава да служи като туптящото сърце на "Къщата на Тризъбеца", която е базирана в историческия завод на авеню "Чиро Меноти" повече от 80 години.

Снимка: Maserati

Като марка, посветена на производителността, иновациите, дизайна, качеството, технологиите и лукса, Maserati пише бъдещето на луксозната мобилност с амбициозна стратегия и разработва цялостен продуктов план, насочен към електрификация, за да отрази стремежите на клиентите.

В историческия завод на авеню "Чиро Меноти", лидерският екип на компанията ще работи в тясно сътрудничество с пъргав, експертен и целенасочен инженерен екип на Maserati, състоящ се от приблизително 130 професионални инженери и техници, който ще развива изцяло настоящата и бъдещата гама.

Maserati Modena

Снимка: Maserati

Екипът ще работи в тясна връзка с лабораторията за двигатели, където се разработват и тестват изцяло електрическите задвижвания, и ще допринесе за насочването на марката към по-високо луксозно позициониране. Този силен екип заедно ще изгради бъдещето на "Тризъбеца" и ще изведе емблематичната марка до нови висоти, каквито заслужава.

Maserati е част от стратегическия план на Stellantis, наречен Dare Forward 2030, обявен на 1 март 2022 г., като пълноценен сегмент от цялостната организационна матрица. Всички нови модели на Maserati ще приемат електрически задвижвания, за да осигурят страхотна иновация и висока производителност, и двете типични за ДНК-то на Maserati.

Новата 2024 г. е ключова година за еволюцията и растежа на компанията, особено на фона на предизвикателствата и промените, пред които са изправени луксозните марки в глобалната автомобилна индустрия бизнес сектор.