Последният оригинален Defender беше сглобен през януари 2016 г., но британската марка Land Rover няма да остави стария Defender да умре. През тази година ще има нова версия на класическия офроудър, оборудван с V8 двигател, но технически това не е нов произведен автомобил, а фабрична реставрация на донор от периода между 2012 и 2016 г. Класическият Defender е реставриран на ръка от инженерите на Land Rover Classic у дома в Обединеното кралство и е наличен в късите версии 90 и по-практичните модификации с пет врати 110.

Вижте възродените модели Defender 90 и Defender 110   >>  >>  >>

Според ценовата листа на Land Rover, клиентите ще трябва да платят за базовия модел Defender 90 с три врати огромната сума от 190 000 британски лири. Версията с пет врати и пет места Defender 110 ще струва поне 199 000 лири. За 7-местния модел Defender 110 цената се повишава до 204 000 лири, като това е преди опциите и данъка върху добавената стойност, който е 20% в Обединеното кралство.

Defender 110 и Defender 90

Снимка: Land Rover

Всяка стъпка в процеса на проектиране на Works Bespoke е персонализирана с набор от цветове и покрития, които са на разположение, за да паснат на всеки начин на живот отвътре и отвън. За екстериорните покрития на боята, клиентите могат да изберат цвета на мечтите си за вечната каросерия, независимо дали е от една от дефинираните палитри Heritage, Contemporary, Premium или SV Metallic, или наистина индивидуална опция с услугата за съпоставяне с мостра.

Палитрата SV Metallic предоставя най-ексклузивния цветови спектър, предлаган някога, с драматична дълбочина и безупречно качество на ръчна обработка, включително цветове като Sunset Gold или Sunrise Copper. Опциите Heritage включват зелено Balmoral и синьо Marine, докато Contemporary предлага бронзово Corinthian и червено Firenze. Покривът може да бъде в цвета на каросерията или с контрастиращо покритие Limestone.

Defender 110 и Defender 90

Снимка: Land Rover

Персонализирането се простира далеч отвъд цветовете на каросерията, с възможност за усъвършенстване на множество външни детайли, гарантирайки, че всяка поръчка отговаря идеално на клиента и неговите нужди. За решетката има избор между Heritage, Standard или Adventure, с надпис на предния капак, дръжки на вратите и фиксатори в сребристо или черно като част от пакетите Silver или Black.

Предлага се избор от 16-инчови джанти Wolf или 18-инчови алуминиеви джанти Sawtooth, като първите са завършени или в черно, или в цвят Limestone. Има много опции за персонализиране, вариращи от монтирана на покрива палатка, достъпна от стълба, до преобразуване на кемпер чрез трансформиране на задната част на кабината в уютна всекидневна зона.

Defender 90

Снимка: Land Rover

Освен това се предлагат странични стъпала заедно с аксесоари, включително багажник на покрива, експедиционна клетка и лебедка, за тези, които се осмеляват да карат по-далеч извън пътя. Отгоре на класическия Defender V8, клиентите могат също да изберат набор от прожектори в класически стил, монтирани на покрива или LED светлинна лента.

Класическият Defender V8, произведен от Works Bespoke, е оборудван с модерни LED фарове като стандарт за подобрена видимост при всякакви условия, съчетани или с пакет Heritage Lighting, или с Crystal Lighting, придаващи ясно класически или модерни детайли на каросерията на автомобила.

Defender 110

Снимка: Land Rover

Интериорът на класическия Defender е разпознаваем, съживен и изработен в съответствие с желаната спецификация на клиента, с внимателно подбрани модерни функции, предназначени да направят Defender възможно най-удобен за потребителя. В интериора има малък 3,5-инчов сензорен екран със сателитна навигация и дигитално радио и Bluetooth, като запазва възможно най-старото оформление на таблото.

Автоматичната скоростна кутия е оборудвана с интуитивен лост за превключване на предавките. Интериорът на този нов, но класически Defender, почти навсякъде е тапициран с кожа и клиентът може да го поръча в пет цвята или осем двуцветни покрития. Предлагат се и обгръщащи тялото предни седалки Recaro.

Defender 110

Снимка: Land Rover

Подразделението Works Bespoke на компанията Land Rover внимателно подбира донорите и оборудва всички всъдеход с двигател V8. Това е истински 5,0-литров V-образен 8-цилиндров бензинов двигател на Land Rover с мощност 405 конски сили, произвеждащ въртящ момент от 515 Нм, съчетан с 8-степенна автоматична скоростна кутия от ZF.

Подразделението Works Bespoke работи по поръчка на клиента и съживява класическият Defender V8 от емблематичния офроудър със стабилизатори и амортисьори Bilstein, както и пружини Eibach. За да бъде в крак с времето, Land Rover също монтира 4-бутални спирачни апарати Alcon с 335-милиметрови дискове отпред и 300-милиметрови дискове отзад.

Defender 110 и Defender 90

Снимка: Land Rover

Клиентите се насърчават да използват новия конфигуратор за класическия Defender V8, за да проучат широката гама от опции, преди да се консултират с продуктови експерти на Land Rover Classic, за да персонализират своя автомобил в още по-голяма степен. Клиентите също така могат да погледнат отвъд този специфичен набор от цветове, ако желаят, обсъждайки желанията си с експерт на екипа на Land Rover Classic.

Класическият Defender V8 от Works Bespoke ще направи своя дебют на Фестивала в Гудууд от 6 до 8 септември 2024 г., давайки възможност на потенциални клиенти и запалени фенове на класическия Defender да видят автомобила и да се срещнат с членове на екипа на Land Rover Classic.

Defender 90 и Defender 110

Снимка: Land Rover